Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Pfizer: «Το φθινόπωρο δεδομένα για εμβολιασμούς παιδιών 2 ετών»

Offsite Team -
11.05.2021

Pfizer: «Το φθινόπωρο δεδομένα για εμβολιασμούς παιδιών 2 ετών»

Σε εξέλιξη οι κλινικές δοκιμές - «Προστασία για τουλάχιστον έξι μήνες», προσφέρουν οι δυο δόσεις

Το φθινόπωρο περιμένουν στην Pfizer πως θα έχουν ασφαλή δεδομένη από τις δοκιμές του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας δυο ετών και άνω, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του τμήματος Κλινικής Έρευνας και Ανάπτυξης Εμβολίων της εταιρείας, Ουίλιαμ Γκρούμπερ.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η εταιρεία διεξάγει επίσης κλινικές δοκιμές για το εμβόλιό της σε βρέφη ηλικίας έξι μηνών και άνω, με τον Γκρούμπερ να εκτιμά ότι τα δεδομένα από αυτές τις δοκιμές πιθανότατα θα είναι διαθέσιμα «στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2022».

Μιλώντας στο CBS, μια μέρα αφότου o Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) χορήγησε στην Pfizer άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο κατά της COVID-19 σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, ο Γκρούμπερ χαρακτήρισε την κίνηση αυτή, ένα «σημαντικό βήμα» προς την ανοσία αγέλης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μέθοδος της Pfizer για τη δοκιμή του εμβολίου σε παιδιά συνεπάγεται σταδιακή μείωση της δοσολογίας, σε σύγκριση με όσα ισχύουν για τους ενήλικες, ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή»: παροχή της σωστής ποσότητας προστασίας, η οποία θα είναι ταυτόχρονα και καλά ανεκτή από τους παιδικούς οργανισμούς.

Ο Γκρούμπερ αναφέρθηκε και στο θέμα πιθανής χορήγησης τρίτης δόσης στους εμβολιασμένους, πριν από το τέλος του 2021.

 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

«Νομίζω ότι θα έχουμε κάποιες πληροφορίες για το θέμα στα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου, ώστε να λάβουμε αποφάσεις σχετικά με τη δυνατότητα παροχής κι άλλης ενισχυτικής δόσης» τόνισε.

Ωστόσο, είπε ότι η Pfizer έχει δεδομένα που δείχνουν ότι η τρέχουσα δοσολογία ενός πλήρως εμβολιασμένου ατόμου θα μπορούσε να είναι πολύ αποτελεσματική «τουλάχιστον έως έξι μήνες» και πιθανώς περισσότερο.

«Είναι πιθανό το εμβόλιο παρέχει πιο ανθεκτική προστασία και μπορεί να μην χρειάζεται ενισχυτική δόση για προστασία ενός έτους» είπε.

protothema.gr

Home