Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πήρε 808 μέρες αναρρωτική άδεια, απολύθηκε, αλλά δικαιώθηκε

Offsite Team -
02.01.2021 - 22:43

Πήρε 808 μέρες αναρρωτική άδεια, απολύθηκε, αλλά δικαιώθηκε

Thumbnail
Πήγε δικαστήριο και δικαιώθηκε κιόλας για την απόλυσή του, παίρνοντας αποζημίωση.

Κινήθηκε νομικά, καταγγέλλοντας την άδικη γι' αυτόν απόλυση και βρήκε σύμμαχο έναν δικαστή που θα ήθελε στο πλευρό του κάθε εργαζόμενος.

Να διαπιστώσει πόσες ημέρες αναρρωτικής άδειας είναι ικανές να σε στείλουν στο ταμείο ανεργίας φαίνεται πως έβαλε σκοπό ένας Βρετανός.

Και όχι απλά τα κατάφερε, αλλά.. δικαιώθηκε κιόλας για την απόλυσή του, παίρνοντας αποζημίωση.

Ο Vic Rumbold εργαζόταν για τη βρετανική εταιρία Jaguar Land Rover τα τελευταία 18 χρόνια, μέσα στα οποία είχε πάρει όχι μία, όχι δύο, όχι είκοσι, όχι εκατό, αλλά 808 ημέρες αναρρωτικής άδειας.

Σύμφωνα με την εταιρία, το γεγονός ότι η εργασία τον είχε πάει καλύτερα και από… στρατό μία μέσα, μία έξω, τής κόστισε λίγο περισσότερα από 100.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να τον απολύσει.

Από την άλλη, ο Vic έπαιρνε άδειες για κάθε λογής… λόγο, από υγείας και τραυματισμούς εν ώρα εργασίας, μέχρι υποτιθέμενης επίθεσης εναντίον του, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να εργαστεί τόσο συχνά, όσο επιθυμούσε η εταιρεία.

Δεν έκρυψε μάλιστα την έκπληξή του, αλλά και το θυμό του όταν το αφεντικό του, του εξήγησε ότι ο λόγος της απόλυσής του είναι οι συχνές απουσίες του, οι οποίες «ζημιώνουν την εταιρεία». 

Και κάπως έτσι, ο Vic, προκειμένου να βρει το δίκιο του αποφάσισε να κινηθεί νομικά, καταγγέλλοντας την άδικη, γι' αυτόν απόλυση.

Μια απόφαση για την οποία κάθε άλλο παρά μετάνιωσε, αφού όχι μόνο δικαιώθηκε, αλλά πλέον περιμένει να μάθει το ποσό της αποζημίωσής του.  

Ο δικαστής, που μάλλον θα ήθελε στο πλευρό του κάθε εργαζόμενος, έκρινε πως η εταιρεία δεν ακολούθησε τις σωστές και προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ δεν είχε φθάσει «λογικά» στο στάδιο που θα μπορούσε να εξετάσει την απόλυσή του.

Πιστεύει ότι «έπρεπε πρώτα να μιλήσουν μαζί του και να τον προειδοποιήσουν, προκειμένου να βελτιωθεί», ενώ όχι μόνο δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει την αποθεραπεία του, αλλά δεν του παρείχαν τις κατάλληλες συνθήκες για να επιστρέψει στην εργασία του.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Vic αντιμετώπιζε όντως προβλήματα υγείας και συγκεκριμένα χρόνια νέκρωση ισχίου, η οποία του προκαλούσε αφόρητους πόνους, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε επέμβαση και να μείνει μακριά από την εργασία του για έξι μήνες.

Τότε η εταιρεία τού ανέθεσε άλλες αρμοδιότητες και εργασίες, ωστόσο ο Vic ισχυρίστηκε πως ήταν «στημένο», προκειμένου να επιστρέψει στη δουλειά, ενώ του απαγορεύτηκε να χρησιμοποιεί το μπαστούνι του για να μην προκαλέσει καταστροφές…

Πλέον σκέφτεται το επόμενο βήμα της επαγγελματικής του καριέρας με πιο «φουσκωμένο» από ό,τι ίσως περίμενε τραπεζικό λογαριασμό.

sputniknews.gr

Home