Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πλημμύρες στις Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 25 νεκροί & 26 αγνοούμενοι

Offsite Team -
28.12.2022

Πλημμύρες στις Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 25 νεκροί & 26 αγνοούμενοι

Ακόμη 26 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, ενώ έχουν καταμετρηθεί εννιά τραυματίες

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν πολλές περιοχές στις Φιλιππίνες την ημέρα των Χριστουγέννων. Την ίδια ώρα, ακόμη 26 άτομα αγνοούνται ενώ δεκάδες χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό από τις αρχές, δεκάδες χιλιάδες είναι οι εκτοπισμένοι από τις εστίες τους αφού ολόκληρα χωριά καταστράφηκαν από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν μεγάλες εκτάσεις, προκαλώντας ζημιές σε πόλεις και αυτοκινητόδρομους. Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι αρχές διέκοψαν τους εορτασμούς στην κατά πλειοψηφία καθολική χώρα των 110 εκατομμυρίων κατοίκων.

Σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, περισσότεροι από 81.000 άνθρωποι χρειάστηκε να καταφύγουν σε κέντρα υποδοχής πλημμυροπαθών, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για να προσφερθεί βοήθεια σε πληθυσμούς που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Στην επαρχία Δυτική Μισάμις και στο νησί Μιντανάο χάθηκαν τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους πνίγηκαν, ανέφερε η υπηρεσία. Τα υπόλοιπα θύματα βρίσκονταν σε ακόμη επτά επαρχίες.

Ακόμη 26 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, ενώ έχουν καταμετρηθεί εννιά τραυματίες.

Μετεωρολόγοι προβλέπουν μέτριες ως ισχυρές βροχοπτώσεις σήμερα και αύριο Πέμπτη σε κεντρικές και νότιες περιοχές του αρχιπελάγους, εξαιτίας βαρομετρικού χαμηλού που ίσως ενισχυθεί.

Υπάρχει κίνδυνος νέων «πλημμυρών και κατολισθήσεων» στις περιοχές αυτές, προειδοποίησε η μετεωρολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων.

Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα πως έχει αρχίσει προσπάθεια καταγραφής του εύρους των ζημιών στη Δυτική Μισάμις από αέρος.

Ο καιρός άρχισε να επιδεινώνεται στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στις Φιλιππίνες, μια από τις χώρες του κόσμου που χαρακτηρίζονται πιο ευάλωτες στις συνέπειες τις κλιματικής αλλαγής. Επιστήμονες προειδοποιούν πως οι καταιγίδες που πλήττουν το αρχιπέλαγος κάθε χρόνο θα γίνονται ολοένα πιο σφοδρές, στον βαθμό που η θερμοκρασία του πλανήτη ανεβαίνει.

Home