Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πλοίο με σιτηρά απέπλευσε από ουκρανικό λιμάνι για την Αιθιοπία

Offsite Team -
17.09.2022 - 18:20

Πλοίο με σιτηρά απέπλευσε από ουκρανικό λιμάνι για την Αιθιοπία

Μεταφέρει περίπου 30.000 τόνους σιτηρών

Το τρίτο πλοίο που εκμίσθωσε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών απέπλευσε από το ουκρανικό λιμάνι Χορνομόρσκ στη Μαύρη Θάλασσα μεταφέροντας περίπου 30.000 τόνους σιτηρών, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό Υπουργείο Υποδομών.

"Το πλοίο κατευθύνεται προς την Αιθιοπία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών, η Αιθιοπία βρίσκεται στο χείλος επισιτιστικής κρίσης", αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα τρία πλοία που μεταφέρουν πάνω από 90.000 τόνους σιτηρών είναι καθ΄οδόν προς την Αιθιοπία και την Υεμένη.

>>> Διαβάστε επίσης:  Μπάιντεν προς Πούτιν: Μην διανοηθείς να χρησιμοποιήσεις πυρηνικά <<<

"Σχεδιάζουμε την εξαγωγή άλλων 190.000 τόνων, που αγοράζουν τώρα εταίροι των Ηνωμένων Εθνών", τόνισε το υπουργείο προσθέτοντας ότι εκτός από το IKARIA ANGEL άλλα εννέα πλοία απέπλευσαν σήμερα από ουκρανικά λιμάνια.

Οι εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία μειώθηκαν ραγδαία από την έναρξη του πολέμου καθώς τα λιμάνια της χώρας που βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα--μια βασική διαδρομή για τα φορτία-- αποκλείστηκαν εκτοξεύοντας τις παγκόσμιες τιμές των τροφίμων και προκαλώντας φόβους για ελλείψεις στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Τρία λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα άνοιξαν στα τέλη Ιουλίου βάσει μιας συμφωνίας ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κίεβο με την διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας.

(ΚΥΠΕ)

Home