Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πορτογαλία: Ανέλαβε αποσύνθεση τοξικών αποβλήτων της Ιταλίας

Offsite Team -
04.11.2022

Πορτογαλία: Ανέλαβε αποσύνθεση τοξικών αποβλήτων της Ιταλίας

Thumbnail
Η Πορτογαλία θα δαπανήσει οκτώ εκατομμύρια ευρώ για την αποσύνθεση τοξικών αποβλήτων

Η Πορτογαλία θα δαπανήσει οκτώ εκατομμύρια ευρώ για την αποσύνθεση τοξικών αποβλήτων που εισάγονται παράνομα από την Ιταλία, σύμφωνα με νέα έκθεση που δημοσιεύει η διαδικτυακή εφημερίδα Observador.

Το καλοκαίρι του 2020, 142 εμπορευματοκιβώτια κατασχέθηκαν από τις λιμενικές αρχές στα λιμάνια Sines, στο νότο, και Leixões, στο βορρά.

Περίπου 3,5 τόνοι υπολειμμάτων που ταξινομήθηκαν ως μη επικίνδυνα και κατευθύνθηκαν σε τρεις ιδιωτικούς χώρους υγειονομικής ταφής κατασχέθηκαν και αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήταν επικίνδυνα.

Η διαφορά στο κόστος, στην Πορτογαλία, για την επεξεργασία των  υπολειμμάτων κυμαίνεται από 75 ευρώ ανά τόνο για μη επικίνδυνα έως 200 ευρώ για επικίνδυνα. Οι δασμοί θεωρούνται ανταγωνιστικοί δεδομένου ότι η Πορτογαλία τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένας μεγάλος εισαγωγέας σκουπιδιών.

Το 2018, με 331.000 τόνους επικίνδυνων υπολειμμάτων που εισήχθησαν από διάφορες χώρες, ιδιαίτερα την Ιταλία και τη Μάλτα, αύξησε πάνω από 50% τον όγκο των εισαγωγών αυτού του είδους.

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από την πορτογαλική υπηρεσία περιβάλλοντος, την κρατική υπηρεσία που θα πρέπει να κάνει προγραμματισμό για απόρριψη των παράνομων αποβλήτων.

Ανακοίνωσε ότι έχει ενεργοποιήσει μηχανισμούς για να εξασφαλίσει την πληρωμή από την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τα κοντέινερ που εισήχθησαν παράνομα.

ΚΥΠΕ

Home