Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πορτογαλία: Πιστοποιητικό ή αρνητικό τεστ η είσοδος σε εστιατόρια

Offsite Team -
12.07.2021 - 16:04

Πορτογαλία: Πιστοποιητικό ή αρνητικό τεστ η είσοδος σε εστιατόρια

Προϋποθέσεις για όσους θέλουν να εισέλθουν σε εσωτερικούς χώρους εστιατορίων βάζει η κυβέρνηση της Πορτογαλίας

Μέτρα περιορισμού της πανδημίας λαμβάνει η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, προκαλώντας νέα ανησυχία στους ιδιοκτήτες εστιατορίων στην Λισαβόνα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Από το Σάββατο, η είσοδος σε εσωτερικούς χώρους εστιατορίων είναι εφικτή μόνο με επίδειξη αρνητικού τεστ για κορωνοϊό ή πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους πελάτες.

Ειδικότερα, από το Σάββατο, όσοι θέλουν να γευματίσουν ή να δειπνήσουν στους εσωτερικούς χώρους εστιατορίων σε 60 κοινότητες με υψηλά ποσοστά κρουσμάτων κορωνοϊού θα πρέπει να παρουσιάζουν ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, ένα αρνητικό τεστ ή αποδεικτικό νόσησης σε μια προσπάθεια συγκράτησης μιας ανησυχητικής αύξησης ημερήσιων κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι πελάτες εστιατορίων θα πρέπει να χρησιμοποιούν το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού της ΕΕ.

Έξαρση των κρουσμάτων και στην Πορτογαλία

Η χώρα αυτή των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε το Σάββατο 3.162 νέα ημερήσια κρούσματα και έξι θανάτους-μια εικόνα που είχε καταγραφεί για τελευταία φορά τον Φεβρουάριο όταν η Πορτογαλία βρισκόταν σε καθεστώς αυστηρού λοκντάουν.

Με βάση τα ισχύοντα μέτρα τα εστιατόρια σε περιοχές υψηλού κινδύνου υποχρεούνται να κλείνουν στις 10.30 μ.μ. και να περιορίσουν τον αριθμό σε έξι άτομα ανά τραπέζι στους εξωτερικούς χώρους και τέσσερα στους εσωτερικούς.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS 

Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, η κυβέρνηση επέβαλε πριν από δύο εβδομάδες ότι τα εστιατόρια θα κλείνουν μετά το γεύμα τα σαββατοκύριακα αλλά από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε να ισχύει και η υποχρεωτική επίδειξη του ψηφιακού πιστοποιητικού της ΕΕ ή του αρνητικού τεστ. Τα μέτρα αναθεωρούνται κάθε Πέμπτη.

protothema.gr

Home