Πώς είναι σήμερα το πιο χοντρό παιδί του κόσμου (Φώτο-Βίντεο)

Πώς είναι σήμερα το πιο χοντρό παιδί του κόσμου (Φώτο-Βίντεο)

Από 192 κιλά έφτασε τα 95

Την προσπάθειά του να χάσει κιλά συνεχίζει το αγόρι από την Ινδονησία που χαρακτηρίστηκε ως το πιο χοντρό παιδί του κόσμου, καθώς στα 10 του ζύγιζε 192 κιλά.

Ο Αρια Περμάνα, που είναι πλέον 13 ετών, συνεχίζει να αλλάζει και το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό. Το κάποτε «πιο χοντρό παιδί του κόσμου» έχει χάσει τα τελευταία δύο χρόνια 95 κιλά και πλέον είναι πιο υγιής.

Ο Αρια Περμάνα έγινε θέμα όταν όταν εξαιτίας του βάρους του δεν μπορούσε να παίξει με τους φίλους του. Τότε, το «πιο χοντρό παιδί του κόσμου» είχε παρουσιαστεί σε βίντεο να κάθεται μέσα σε μια δεξαμενή νερού για να δροσιστεί.

Εκτοτε, υπεβλήθη σε εγχείριση και άρχισε να ακολουθεί αυστηρή διατροφή και να ασκείται.

1

«Τώρα είμαι χαρούμενος. Μπορώ να περπατάω και να παίζω. Μπορώ να περπατήσω 5 χλμ με τους φίλους μου και κάθε απόγευμα παίζω ποδόσφαιρο μαζί τους», λέει ο Αρια Περμάνα και προσθέτει: «Η αγαπημένη μου ομάδα είναι η Λίβερπουλ και ο αγαπημένος μου παίκτης ο Ρομπέρτο Φιρμίνο. Θέλω να παίξω σαν αυτόν».

Το «πιο χοντρό παιδί του κόσμου» έτρωγε καθημερινά πέντε μεγάλα γεύματα, τα οποία ήταν η τροφή για δύο ενήλικες μέσα σε ένα 24ωρο! Μετά την εγχείρηση, η ζωή του άλλαξε και οι γονείς του ήταν ιδιαίτερα αυστηροί μαζί του για το καλό της υγείας του.

2

«Του δίναμε το φαγητό που είχαν συστήσει οι γιατροί. Δεν του δίναμε απαγορευμένα τρόφιμα, δεν του επιτρεπόταν να τρώει γλυκά. Η ζάχαρη απαγορευόταν», δηλώνει ο πατέρας του.

Ο χαρακτηρισμός «το πιο χοντρό παιδί του κόσμου» δεν υφίστανται πια καθώς ο Αρια Περμάνα είναι πλέον δραστήριος και αποδεικνύει πως όταν υπάρχει θέληση και προσπάθεια, όλα αλλάζουν.

3

Home