Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠΟΥ: Καλεί την Κίνα για διαφάνεια της επιδημιολογικής κατάστασης

Offsite Team -
31.12.2022

ΠΟΥ: Καλεί την Κίνα για διαφάνεια της επιδημιολογικής κατάστασης

Η εκρηκτική αύξηση του αριθμού των μολύνσεων στην Κίνα έχει προκαλέσει ανησυχία στον κόσμο

Συνομιλίες με Κινέζους αξιωματούχους για την έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων στην Κίνα είχε την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), καλώντας τους να μοιράζονται δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, ώστε οι άλλες χώρες να μπορούν να αντιδράσουν αποτελεσματικά.

Σε ανακοίνωσε που εξέδωσε ο ΠΟΥ αναφέρει συγκεκριμένα: «Συνάντηση υψηλού επίπεδου έλαβε χώρα την 30ή Δεκεμβρίου ανάμεσα στον ΠΟΥ και στην Κίνα με θέμα την τρέχουσα έξαρση» της πανδημίας, ώστε να εξασφαλιστούν «περαιτέρω πληροφορίες για την κατάσταση και να προσφερθεί η ειδημοσύνη και η υποστήριξή του». Κατά την ίδια ανακοίνωση, «ο ΠΟΥ ζήτησε εκ νέου (η Κίνα) να μοιράζεται τακτικά συγκεκριμένα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για την επιδημιολογική κατάσταση, ειδικά δεδομένα για την αλληλούχηση του γονιδιώματος και τον αντίκτυπο της ασθένειας, συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών στα νοσοκομεία, των εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας και των θανάτων».

Ζήτησε επίσης δεδομένα για τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει και την πρόοδο της εμβολιαστικής εκστρατείας, ιδίως στις τάξεις των ευάλωτων πολιτών και των άνω των 60 ετών. Επιπλέον ο ΠΟΥ επανέλαβε τη σημασία του εμβολιασμού και των αναμνηστικών δόσεων για την προστασία των ομάδων που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο από τις βαριές μορφές της νόσου.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, κάλεσε την τελευταία εβδομάδα επανειλημμένα τις κινεζικές αρχές να αυξήσουν τη διαφάνεια σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση.

Η εκρηκτική αύξηση του αριθμού των μολύνσεων στην Κίνα των 1,41 δισ. κατοίκων έχει προκαλέσει ανησυχία στον κόσμο και ενέτεινε τον σκεπτικισμό για τα δεδομένα που ανακοινώνονται, καθώς οι επίσημοι αριθμοί ελάχιστα έχουν αυξηθεί παρότι νοσοκομεία, νεκροτομεία και γραφεία τελετών έχουν κατακλυστεί.

naftemporiki.gr

Home