Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠΟΥ: Το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού είναι κοντά

Offsite Team -
15.09.2022 - 14:25

ΠΟΥ: Το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού είναι κοντά

«Ας αδράξουμε την ευκαιρία»

Σε αισιόδοξες δηλώσεις προχώρησε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, αφού όπως υπογράμμισε την Τετάρτη, ο κόσμος δεν ήταν ποτέ σε καλύτερη θέση για να βάλει τέλος στην πανδημία της COVID-19.

«Δεν έχουμε φθάσει ακόμη εκεί. Αλλά το τέλος είναι ορατό» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, ενώ απεύθυνε έκκληση στις χώρες να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους εναντίον του ιού που έχει σκοτώσει πάνω από έξι εκατομμύρια ανθρώπους.

Εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος περισσότερων παραλλαγών, θανάτων, αναταραχής και αβεβαιότητας, είπε, «ας αδράξουμε λοιπόν αυτή την ευκαιρία».

Οι θάνατοι από την COVID-19 την περασμένη εβδομάδα ήταν οι λιγότεροι που έχουν καταγραφεί από τον Μάρτιο του 2020, ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Παρότι, ο ΠΟΥ αναμένει να συνεχιστούν τα μελλοντικά κύματα μολύνσεων COVID-19, επισημαίνει ότι ο κόσμος έχει στη διάθεσή του εργαλεία όπως τα εμβόλια και τα αντιιικά φάρμακα προκειμένου να αποτρέψει σοβαρές λοιμώξεις, δήλωσε η Μαρία Κέρχοβ, τεχνική υπεύθυνη του οργανισμού για την COVID-19.

Τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων βρίσκονται επίσης σε πτώση, όμως ο Τέντρος έκανε έκκληση στις χώρες να συνεχίσουν τη μάχη.

«Όπως και με την COVID-19, δεν είναι η ώρα για να χαλαρώσουμε ή να μειώσουμε την επιφυλακή μας» είπε.

CNN

Home