Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πούτιν - Μπετέλ συζήτησαν για Sputnik V & τις σχέσεις Ρωσίας-EE

Offsite Team -
10.03.2021 - 16:01

Πούτιν - Μπετέλ συζήτησαν για Sputnik V & τις σχέσεις Ρωσίας-EE

Thumbnail

Σειρά θεμάτων με έμφαση στο ρωσικό εμβόλιο Sputnik V και τις σχέσεις Μόσχας - Βρυξελλών βρέθηκε στο επίκεντρο της επικοινωνίας Πούτιν - Μπέτελ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο κατά τη διάρκεια της συνομιλίας δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην συνεργασία για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων μάλιστα και των πιθανών προοπτικών για την παράδοση δόσεων του Sputnik V της Ρωσίας στο Λουξεμβούργο.

Ακόμη, οι δύο αξιωματούχοι αναφέρθηκαν σε βασικά θέματα της διμερούς ατζέντας, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους για ενίσχυση των πολιτικών, εμπορικών, και οικονομικών σχέσεων.

Παράλληλα, Πούτιν και Μπετέλ χαιρέτισαν τη φιλική και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Λουξεμβούργου στο πλαίσιο της 130ης επετείου της σύναψης διπλωματικών σχέσεων.

Τέλος, όπως υπογραμμίζει το Κρεμλίνο, οι δύο άνδρες συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στο διάλογο μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μόσχα: Θα προχωρήσει σε αντίποινα εις βάρος της Ιαπωνίας

Offsite Team -
27.06.2022 - 21:14

Μόσχα: Θα προχωρήσει σε αντίποινα εις βάρος της Ιαπωνίας

Η Ρωσία δεσμεύτηκε σήμερα ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα εις βάρος της Ιαπωνίας έπειτα από την επιβολή κυρώσεων από το Τόκιο επί της Μόσχας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Ιαπωνία συντάχθηκε με τη Δύση επιβάλλοντας στη Ρωσία ένα πακέτο κυρώσεων άνευ προηγουμένου στο διάστημα των τεσσάρων μηνών από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα τις τελευταίες κινήσεις του Τόκιο, περιλαμβανομένης μιας απαγόρευσης στις εισαγωγές ρωσικού χρυσού, ενός νέου παγώματος περιουσιακών στοιχείων και απαγορεύσεων στις εξαγωγές για μια σειρά ιδιωτών και εταιρειών της Ρωσίας.

Ο ρώσος πρέσβης στην Ιαπωνία επέκρινε την κίνηση του Τόκιο και το κατηγόρησε ότι κατέστρεψε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Οι κυρώσεις είναι «κοντόφθαλμες και πλήττουν την ίδια την Ιαπωνία, ειδικά την επιχειρηματική κοινότητα», ανέφερε ο Μιχαήλ Γκαλούζιν σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σελίδα στο Facebook της ρωσικής πρεσβείας.

«Φυσικά, μια τέτοια κλιμάκωση της εχθρικής πολιτικής προς τη Ρωσία θα ληφθεί υπόψη για τη μελλοντική μας προσέγγιση προς την Ιαπωνία και θα απαντηθεί», έγραψε ο ίδιος.

Η Ρωσία έχει απαντήσει στις αυστηρές δυτικές κυρώσεις με μια σειρά από αντίποινα, ανάμεσά τους και απαγορεύσεις εισόδου στη χώρα σε δημοσιογράφους, πολιτικούς και επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τον Καναδά.

ΚΥΠΕ

Home