Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρόβλημα και για την KLM – Απολύει εργαζομένους

Offsite Team -
14.03.2020 - 11:07

Πρόβλημα και για την KLM – Απολύει εργαζομένους

Thumbnail
Η αεροπορική εταιρεία KLM ανακοινώνει την περικοπή 1.500-2.000 θέσεων εργασίας, ζητά στήριξη από την Κυβέρνηση

Η KLM, ο ολλανδικός βραχίονας του ομίλου της Air France-KLM, σχεδιάζει να περικόψει 1.500 με 2.000 θέσεις εργασίας και να ζητήσει κρατική στήριξη, καθώς μειώνει το ωράριο εργασίας κατά το ένα τρίτο για το σύνολο του προσωπικού της των 35.000 εργαζομένων, εν μέσω της επιδημίας του παγκόσμιου κορωνοϊού, ανακοίνωσαν η εταιρεία και το συνδικάτο εργαζομένων.

Ο CEO της KLM Πιέτερ Ελμπερς, ανέφερε σε ανακοίνωση του ότι η εταιρεία αναμένει μείωση των πτήσεων κατά 20% τον Μάρτιο και 30% τον Απρίλιο και συνολική πτώση στο δεύτερο τρίμηνο τουλάχιστον 30% ως συνέπεια του κορωνοϊού. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η εταιρεία αποσύρει 200 εκατομμύρια ευρώ σε προγραμματισμένες επενδύσεις και ότι ο αερομεταφορέας προγραμματίζει επίσης τη μείωση 1.500-2.000 θέσεων εργασίας.

"Κατανοούμε την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η εταιρεία", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος διαπραγματεύσεων του συνδικάτου CNV, Μίσιελ Βάλααρντ. "Αυτό συνιστά μια μεγάλη θυσία που ζητείται από τους ανθρώπους μας", πρόσθεσε.

Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ η Διεθνής Ενωση Αερομεταφορών (IATA) εκτιμά ότι το παγκόσμιο κόστος θα υπερβεί τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα μέτρα της KLM έρχονται λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί σε πτήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και την Ιταλία.

Τις λεπτομέρειες για το σχέδιο της KLM αποκάλυψε πρώτος ο ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας RTL. Νωρίτερα σήμερα, ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στηρίξει την KLM και την ολλανδική αεροπορική βιομηχανία.

ΚΥΠΕ 

Home