Πρώην αιχμάλωτη του ISIS συναντά τον τζιχαντιστή βιαστή της

Πρώην αιχμάλωτη του ISIS συναντά τον τζιχαντιστή βιαστή της

«Ήμουν μόλις 14 ετών όταν με βίαζες. Κοίταξέ με. Έχεις αισθήματα; Έχεις τιμή;», του φωνάζει.

H Ashraq Haji Hamid ήταν 14 ετών, όταν o ISIS την απήγαγε. Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος την πούλησε ως σκλάβα του σεξ για 100 δολάρια και πέντε χρόνια μετά, βρήκε το σθένος να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τον άνδρα που την αγόρασε και τη βίαζε συστηματικά, «αρκετές φορές μέσα στη μέρα».

Η 20χρονη σήμερα Ashwaq Haji Hamid, Γιαζίντι στην καταγωγή, μίλησε στο ιρακινό δίκτυο Al-Iraqiya και περιέγραψε όλα όσα έζησε ως αιχμάλωτη στα χέρια του ISIS, μετά την απαγωγή της, όταν εκείνη και η οικογένειά της μεταφέρθηκαν στη Συρία.

Σε μία συναισθηματικά φορτισμένη συνέντευξη, η Hamid αφηγείται την τρομακτική οδύσσεια που έζησε, λίγο πριν εμφανιστεί στο πλατό της εκπομπής ο κατά συρροή βιαστής της, Abu Humam, ο οποίος είναι κρατούμενος στο Ιράκ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent. 

«Νόμιζα ότι δεν θα με βιάσει επειδή ήμουν μόλις 14. Ωστόσο, με έδεσε με σιδερένιες χειροπέδες και με βίαζε», λέει η Hamid.

«Ήμουν μόλις 14 ετών όταν με βίαζες. Κοίταξέ με. Έχεις αισθήματα; Έχεις τιμή;», του φωνάζει.

Εκείνος, με σκυμμένο το κεφάλι, φορώντας μία κίτρινη φόρμα κρατουμένων και με χειροπέδες στα χέρια, αρνείται να την κοιτάξει στα μάτια. 

Με λυγμούς τον ρωτάει «γιατί μου το έκανες αυτό;», χωρίς να πάρει καμία απάντηση.

«Σήκωσε το κεφάλι σου. Γιατί μου το έκανες αυτό; Γιατί; Επειδή είμαι Γιαζίντι; Ήμουν 14 ετών όταν με βίασες. Σήκωσε το κεφάλι σου. Έχεις αδερφή; Έχεις συναισθήματα; Έχεις κάποια τιμή; Ήμουν 14 ετών. Η ηλικία της κόρης σου, η ηλικία του γιου σου, η ηλικία της αδερφής σου».

«Έχεις καταστρέψει τη ζωή μου. Πήρες τα πάντα από μένα. Όλα όσα ονειρεύτηκα. Τώρα, όμως, ξέρεις τι είναι τα βασανιστήρια, τι είναι να βασανίζεις, τι είναι η μοναξιά», συνεχίζει, λίγο πριν καταρρεύσει. 

Cnn.gr

Home