Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο σε λειτουργία το 2027 (Φώτος)

Offsite Team -
02.03.2021

Το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο σε λειτουργία το 2027 (Φώτος)

Thumbnail
Πώς θα είναι - Δείτε φωτογραφίες

Τις πύλες του αναμένεται να ανοίξει το 2027 το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο. Ο διαστημικός σταθμός Voyager Class, όπως είναι το όνομά του, θα μπορεί να φιλοξενήσει 400 άτομα και εκτός από τα δωμάτια του ξενοδοχείου θα διαθέτει μπαρ, κινηματογράφο, εστιατόρια και σπα. Η Orbital Assembly Corporation (OAC), η κατασκευάστρια εταιρεία, δήλωσε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν το 2025 με σκοπό να τεθεί σε λειτουργία έως το 2027.

diastima

Σύμφωνα με την OAC, το Voyager Class είναι "ένας περιστρεφόμενος διαστημικός σταθμός που έχει σχεδιαστεί για να παράγει διάφορα επίπεδα τεχνητής βαρύτητας αυξάνοντας ή μειώνοντας τον ρυθμό περιστροφής".

diastima2

"Ο σταθμός θα σχεδιαστεί από την αρχή για να φιλοξενήσει τόσο εθνικούς διαστημικούς οργανισμούς που διεξάγουν έρευνα χαμηλής βαρύτητας όσο και διαστημικούς τουρίστες που θέλουν να ζήσουν τη ζωή σε έναν μεγάλο διαστημικό σταθμό με την άνεση χαμηλής βαρύτητας και την αίσθηση ενός ωραίου ξενοδοχείου" όπως εξηγεί.

diastima3

Θα υπάρχει ένας εσωτερικός και εξωτερικός δακτύλιος. Ο εσωτερικός θα είναι συνδετικό στοιχείο ενώ ο εξωτερικός θα είναι "η ραχοκοκαλιά του σταθμού και θα παρέχει στήριξη για κατοικήσιμες μονάδες, ηλιακούς συλλέκτες, καλοριφέρ και ένα σύστημα σιδηροδρομικής μεταφοράς". Πρόκειται για τον χώρο όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα.

diastima3

Στη συνέχεια θα τοποθετηθούν άκατοι κάτω από τον εξωτερικό δακτύλιο, καθεμία από τις οποίες θα έχει διαφορετικούς σκοπούς. Ορισμένες μπορεί να πωληθούν στη NASA για ερευνητικούς σκοπούς, ενώ άλλες θα χρησιμοποιηθούν για διαμονή, εστιατόρια και μπαρ.

diastima4

news247.gr

Home