Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ψήφισε ο Ιταλός Πρόεδρος και πολλοί ηγέτες των κομμάτων

Offsite Team -
25.09.2022

Ψήφισε ο Ιταλός Πρόεδρος και πολλοί ηγέτες των κομμάτων

Πλήθος κόσμου στο εκλογικό κέντρο στο Παλέρμο όπου ψήφισε ο Ματαρέλα

Ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην γενέτειρα πόλη του, το Παλέρμο της Σικελίας. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το σχολείο της πρωτεύουσας της Σικελίας, για να τον επευφημήσει.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην Πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα, ψήφισε στη λαϊκή συνοικία της Ρώμης Τεστάτσιο, και στο εκλογικό του τμήμα έσφιξε τα χέρια υποστηρικτών του.

Σε ό,τι αφορά τον λεγόμενο «κεντρώο πόλο», ο πρώην Πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Φλωρεντία και ο πρώην Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Κάρλο Καλέντα, στη Ρώμη. «Εμείς ψηφίσαμε, κάντε το και εσείς, όποια και αν είναι η πολιτική σας θέση. Η αβασίλευτη δημοκρατία στηρίζεται με την προσπάθεια όλων», έγραψε ο Ρέντσι στο Twitter.

>>>>Διαβάστε επίσης: Εκλογές στην Ιταλία: Στις κάλπες οι Ιταλοί<<<<

O δε γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, αφού ψήφισε σε εκλογικό τμήμα του Μιλάνου δήλωσε: «Θα είναι μήνες δύσκολοι, με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τους λογαριασμούς της ενέργειας, την αύξηση του κόστους ζωής και των καλοριφέρ. Εδώ και πολλές εβδομάδες δουλεύουμε με τους ειδήμονες της Λέγκα, για να είμαστε έτοιμοι και με δυναμική παρουσία, στην Ιταλία και στην Ευρώπη. Όσο περισσότεροι πολίτες ψηφίσουν, τόσο περισσότερη δύναμη θα έχει η νέα Κυβέρνηση και το νέο κοινοβούλιο, για να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις αυτές έκτακτης ανάγκης».

ΚΥΠΕ

Home