Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πυρηνικό καταφύγιο του Ψυχρού Πολέμου πωλείται για 500.000 ευρώ!

Offsite Team -
01.03.2021

Πυρηνικό καταφύγιο του Ψυχρού Πολέμου πωλείται για 500.000 ευρώ!

Thumbnail
ΒΙΝΤΕΟ - Στο σφυρί πυρηνικό καταφύγιο στην Βρετανία

Στο σφυρί για περίπου μισό εκατ. ευρώ (435.000 λίρες) βγαίνει ένα υπόγειο πυρηνικό καταφύγιο, εξοπλισμένο με 56 δωμάτιο κι ένα παλιό ραδιοφωνικό στούντιο με ηχομόνωση στο Ντέβον της Βρετανίας.

Κατασκευασμένο το 1941 το καταφύγιο Hope Cove, κοντά στο Σάλκομπ της νοτιοδυτικής Αγγλίας, είχε λειτουργήσει ως σταθμός ραντάρ στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και τη δεκαετία του 1950 έγιναν εργασίες για τη μετατροπή του ως βάση τοπικής κυβέρνησης , ικανής να φιλοξενήσει 250 κρατικά στελέχη και υπαλλήλους σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου ή σοβιετικής επίθεσης αργότερα. Διατηρείτο σε κατάσταση ετοιμότητας μέχρι τη δεκαετία του 1990.

Το καταφύγιο προσελκύει το ενδιαφέρον διαφόρων αγοραστών, από εκείνους που θέλουν να το χρησιμοπόιήσουν για την αποθήκευση κρασιών και τυριών μέχρι άλλους που θα ήθελαν να το αξιοποιήσουν ως ξενοδοχείο. Ακόμη διαθέτει χάρτες στον παλιό θάλαμο επιχειρήσεων που θα χρησιμοποιούνταν για να συντονίσουν την αντίδραση σε μια επίθεση, αλλά και παλιό ραδιοφωνικό σταθμό, που θα χρησιμοποιείτο για την ενημέρωση του κοινού. Ο Κρίστοφερ Χάουελ, που φροντίζει το μπούνκερ, είπε στο βρετανικό δίκτυο Skynews, ότι ήταν έτοιμο να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης παρέχοντας δυνατότητα φιλοξενίας για 35 ημέρες σ’ ένα «σφραγισμένο» απ’ τον έξω κόσμο περιβάλλον. Αν και εγκαταλειμένο, το καταφύγιο φέρεται να έχει πάντως, σύμφωνα με φήμες, έναν ένοικο. Κάποιοι στην περιοχή λένε ότι το στοιχειώνει το φάντασμα ενός πιλότου από την εποχή του πολέμου.

Πηγή: iefimerida.gr 

Home