Πυροβολισμοί Στρασβούργο: Το προφίλ του 29χρονου δράστη 

Πυροβολισμοί Στρασβούργο: Το προφίλ του 29χρονου δράστη 

 Στρασβούργο:Τρεις νεκροί και 12 τραυματίστηκαν
Γνωστός στις αρχές ο δράστης. Τον παρακολουθούσαν

Ασύλληπτος παραμένει ακόμα ο δράστης του περιστατικού το οποίο πλέον αντιμετωπίζεται καθαρά ως μια τρομοκρατική επίθεση, όπου άνδρας προέβη σε πυροβολισμούς στο κέντρο του Στρασβούργου.  

Η Αστυνομία της Γαλλίας, έχει εξαπολύσει από την πρώτη στιγμή ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη και τη σύλληψή του, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έγινε εφικτό. 

Οι έρευνες συνεχίζονται σε όλες τις γωνιές της πόλης.

Ο δράστης συγκρούστηκε με την Αστυνομία, υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών στην οποία τραυματίστηκε. 

Άνοιξε όμως πυρ και πάλι και κατάφερε να διαφύγει από το σημείο. 

Για να διαφύγει πήρε όμηρο ένα οδηγό ταξί. Ευτυχώς η ζωή του οδηγού δεν απειλήθηκε. Μετά από το περιστατικό ο οδηγός μίλησε με την Αστυνομία και έδωσε λεπτομέρειες για το δράστη. 

Ο δράστης καταδικάστηκε στο παρελθόν για πράξεις ποινικού δικαίου, όπως κλοπές, σε Γερμανία και Γαλλία.

Βρισκόταν μάλιστα στις λίστες των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας με τα άτομα που παρουσιάζουν τάσεις ριζοσπαστικοποίησης, δηλαδή δυνητικούς δράστες τρομοκρατικών επιθέσεων. 

Πλέον η αντριτρομοκρατική έχει αναλάβει πλήρως τις έρευνες, γεγονός που δίχνει ότι οι αρχές εντοπίζουν το περιστατικό ως τρομοκρατική ενέργεια. 

Αρκετός είναι ο κόσμος από στρασβούργο που είχε ενταχθεί στο ισλαμικό κράτος και όπως είναι φυσικό επιστρέφουν πίσω. Αυτό ενδεχομένως να πληρώνει η πόλη αυτή τη στιγμή. 

Υπενθυμίζουμε ότι από χθες βρίσκεται στο Στρασβούργο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αποστολή δημοσιογράφων, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. 

Home