Ρωσία: Επείγει να αρχίσουν συνομιλίες για τον έλεγχο των όπλων

Ρωσία: Επείγει να αρχίσουν συνομιλίες για τον έλεγχο των όπλων

«Ναι, η συνθήκη (Νέα START) επεκτάθηκε, η κυβέρνηση Μπάιντεν έλαβε αυτή την πολιτική απόφαση»,

Είναι απαραίτητο να αρχίσουν οι συνομιλίες για τον έλεγχο των όπλων χωρίς καθυστέρηση, καθώς ο χρόνος εξαντλείται, δήλωσε ο Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στο Κανάλι Ένα.

 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

«Ναι, η συνθήκη (Νέα START) επεκτάθηκε, η κυβέρνηση Μπάιντεν έλαβε αυτή την πολιτική απόφαση», είπε ο κ. Πεσκόφ, όπως μεταδίδει το Ταςς.

Αυτό, πρόσθεσε, «είναι ένα θετικό γεγονός, αλλά ο χρόνος εξαντλείται όπως το Μαγικό Δέρμα (La Peau de chagrin, μυθιστόρημα από το Γάλλο συγγραφέα Ονορέ ντε Μπαλζάκ). Είναι επείγουσα ανάγκη να αρχίσουν συνομιλίες», τονίζοντας την ίδια ώρα ότι θα είναι μια περιεκτική και γεμάτη προκλήσεις συζήτηση.

Το ερώτημα τώρα είναι το πώς και πότε θα αρχίσουν αυτές οι συνομιλίες και ποιο θα είναι το ειδικό τους πλαίσιο. «Αυτό είναι που αναμένεται να συμφωνήσουν σήμερα οι δύο Πρόεδροι», σημείωσε.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπογράμμισε ότι η στρατηγική σταθερότητα και ο έλεγχος ων όπλων είναι ευαίσθητα και περίπλοκα ζητήματα. «Σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται ήδη για ένα θέμα που επεκτείνεται πέρα από τις διμερείς μας σχέσεις. Αυτό αφορά ολόκληρο τον κόσμο», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Tags
Home