Ρωσία: Μοιράστηκαν τα πρώτα φύλλα πορείας

Offsite Team -
22.09.2022 - 22:03

Ρωσία: Μοιράστηκαν τα πρώτα φύλλα πορείας

Συγκινητικές στιγμές κατά την αναχώρηση

Τα πρώτα φύλλα πορείας έχουν ήδη μοιραστεί στους Ρώσους άνδρες μόλις μία ημέρα μετά την μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Όσοι έχουν επιλεχθεί έχουν μία ώρα στη διάθεσή τους για να μαζέψουν τα πράγματά τους και να παρουσιαστούν στα κέντρα στρατολόγησης.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεγκέι Λαβρόφ θα κληθούν 300.000 έφεδροι ωστόσο, ο αριθμός αυτός είναι πιθανόν να αυξηθεί. Ήδη έχουν παρουσιαστεί 10.000 εθελοντές τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ σύμφωνα με διάταγμα που υπέγραψε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν όσοι κληθούν για να συμμετάσχουν στην μερική επιστράτευση, θα λαμβάνουν 50.000 ρούβλια (844,2 ευρώ) μηνιαίως.

>>>Ρωσία: Θα λύσει τα χέρια του Πούτιν η επιστράτευση;<<<

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Guardian, μια γυναίκα σε ένα μικρό χωριό με 450 κατοίκους στην περιοχή Zakamensky στην ανατολική Σιβηρία ανέφερε πως γύρω στα μεσάνυχτα χθες επικράτησε αναστάτωση στην περιοχή όταν άρχισαν να γαβγίζουν τα σκυλιά.

Ο επικεφαλής του χωριού πήγαινε από πόρτα σε πόρτα και μοίρασε πάνω από 20 φύλλα πορείας. Το πρωί μαζεύτηκαν από νωρίς όσοι άνδρες επιλέχθηκαν, ήπιαν βότκα και αγκαλιάστηκαν με τις οικογένειές τους. Οι σκηνές ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές με τις γυναίκες να κλαίνε καθώς έβλεπαν τους δικούς τους ανθρώπους να αναχωρούν με το λεωφορείο.

Προκειμένου να αποφύγουν την επιστράτευση από χθες σχηματίζονται τεράστιες ουρές στα σύνορα με Φινλανδία, Αρμενία, Γεωργία, Λευκορωσία, Καζακστάν με τους άνδρες να αναζητούν δίοδο φυγής. Ορισμένοι έχουν ήδη περάσει στα σύνορα ωστόσο, δεν είναι όλες οι χώρες πρόθυμες να τους χορηγήσουν βίζα. Ήδη η Τσεχία είναι αρνητική ενώ η Φινλανδία βρίσκεται υπό σκέψη. Αντίθετα η Γερμανία δηλώνει έτοιμη να τους υποδεχτεί.

SKAI

Home