Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ryanair: Σχεδιάζει 3.000 απολύσεις εργαζομένων

Offsite Team -
01.05.2020 - 12:56

Ryanair: Σχεδιάζει 3.000 απολύσεις εργαζομένων

Thumbnail
Τι ανακοίνωσε η εταιρεία

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair σχεδιάζει να απολύσει έως και 3.000 εργαζόμενους λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχει προκαλέσει στη βιομηχανία ταξιδιών η πανδημία του κορωνοϊού. Οι θέσεις εργασίας αφορούν κυρίως πιλότους και προσωπικό καμπίνας. 

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

Στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης αναδιάρθρωσης, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν περικοπή μισθού έως και 20% και υποχρεωτική άδεια ανά απολαβών.

Η ιρλανδική εταιρεία σχεδιάζει επίσης να κλείσει προσωρινά ορισμένες από τις επιχειρησιακές βάσεις της στην Ευρώπη, έως ότου ανακάμψει από την πανδημία ο τομέας.

Προ ημερών είχε γίνει γνωστό ότι οι Βρετανικές Αερογραμμές σχεδιάζουν να απολύσουν έως και 12.000 εργαζόμενους.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα ο αριθμός των αεροπορικών επιβατών στο Χίθροου μειώθηκε κατά 97% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019.

Η Ryanair γνωστοποίησε ότι τα αεροσκάφη της θα μείνουν καθηλωμένα έως «τουλάχιστον τον Ιούλιο» και ότι οι αριθμοί των επιβατών δεν αναμένεται να επιστρέψουν στα προ πανδημίας επίπεδα «έως το καλοκαίρι του 2022 το νωρίτερο».

Για τους 12 μήνες έως το Μάρτιο του 2021 η εταιρεία υπολογίζει ότι θα μεταφέρει λιγότερα από 100 εκατομμύρια επιβατών, ενώ ο στόχος της για την ίδια περίοδο ήταν τα 154 εκατομμύρια επιβατών.

Ο Γενικός Διευθυντής της Ryanair Μάικλ Ο’Λίρι σχολίασε στο Sky News ότι «δεν έχουμε ποτέ αντιμετωπίσει μια περίοδο σαν αυτή στη βιομηχανία αεροπλοΐας».

Σημείωσε ότι άλλες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Lufthansa και η Air France έχουν αποκτήσει αθέμιτο πλεονέκτημα λόγω του «οικονομικού ντοπαρίσματος» που συνιστά η κρατική ενίσχυσή τους.

Είπε επίσης ότι οι 3.000 θέσεις εργασίας που θα χαθούν αντιστοιχούν στο 15% του έμψυχου δυναμικού της Ryanair.

ΚΥΠΕ

Home