Σε 8 λεπτά με μόνο 3 σύνεργα άρπαξαν λεία 1 δισ. ευρώ

Σε 8 λεπτά με μόνο 3 σύνεργα άρπαξαν λεία 1 δισ. ευρώ

Η μεγαλύτερη ληστεία στην ιστορία διήρκεσε μόλις οκτώ λεπτά

Η μεγαλύτερη κλοπή μουσείου στην Ιστορία δεν απαιτούσε ένα πονηρό σχέδιο ή έμπειρους επαγγελματίες που να ξέρουν πώς να εξαπατούν τα συστήματα ασφαλείας και να περνούν απαρατήρητοι. Οι εγκληματίες τα κατάφεραν με έναν αναπτήρα, μια υδραυλική σφήνα κι ένα τσεκούρι. Και αυτά ήταν κάτι παραπάνω από αρκετά. Ας δούμε πώς έκλεψαν τους θησαυρούς των Σαξόνων βασιλιάδων αξίας ενός δισεκατομμύριου ευρώ.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Στις 25 Νοεμβρίου 2019 στις 4:00 το πρωί σημειώθηκε ληστεία στο πρώην βασιλικό κάστρο στη Δρέσδη της Γερμανίας. Οι κλέφτες έβαλαν φωτιά σε έναν ηλεκτρολογικό πίνακα που βρισκόταν εκεί κοντά. Το ρεύμα έπεσε, ο συναγερμός σταμάτησε να λειτουργεί, τα φώτα έσβησαν και ο δρόμος βυθίστηκε στο σκοτάδι.

Δύο κακοποιοί έσπασαν τις ράβδους που κάλυπταν ένα από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου και μπήκαν στο περίφημο θησαυροφυλάκιο Grünes Gevelbe. Εκεί φυλασσόταν μια συλλογή από κοσμήματα του εκλέκτορα της Σαξονίας, Αυγούστου του Ισχυρού και των απογόνων του, η οποία ήταν διάσημη σε όλη την Ευρώπη ακόμη και την εποχή του Πέτρου Α'.

Στο σκοτάδι, οι κλέφτες έριξαν κάτω ένα διαμαντένιο κουτί, αλλά αποφάσισαν να μην τους αποσπάσει την προσοχή και πήγαν αμέσως στο διπλανό δωμάτιο. Εκεί, χωρίς να χάσουν λεπτό, έσπασαν τρεις προθήκες και άρχισαν να βγάζουν τα εκθέματα. Οι πολύτιμοι λίθοι έπεσαν στο πάτωμα, αλλά δεν έδωσαν σημασία: Ήξεραν ότι δεν μπορούσαν να τα μεταφέρουν όλα.

Κατά τη διάρκεια της κλοπής, όπως πάντα, βρίσκονταν σε υπηρεσία δύο φρουροί. Παρατηρώντας τους κακοποιούς στις οθόνες τους, ακολούθησαν τις οδηγίες: Κλείδωσαν και κάλεσαν την αστυνομία. Πραγματικά δεν άξιζε να το παίξουν ήρωες: Οι εγκληματίες είχαν περίστροφο και πιστόλι με σιγαστήρα, ενώ οι φύλακες δεν είχαν τίποτα!

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Οι κλέφτες χρειάστηκαν μόνο οκτώ λεπτά για να λεηλατήσουν το θησαυροφυλάκιο. Στη συνέχεια, βγήκαν από το ίδιο παράθυρο στον δρόμο, μπήκαν σε ένα Audi που τους περίμενε και εξαφανίστηκαν. Σε ένα υπόγειο γκαράζ λίγα χιλιόμετρα από το κάστρο, οι κλέφτες επιβιβάστηκαν σε ένα άλλο αυτοκίνητο, βαμμένο για να μοιάζει με ταξί! Πριν φύγουν, έριξαν βενζίνη στο Audi και έβαλαν φωτιά.

Πηγή: sputniknews.gr

Home