Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σε αποκλιμάκωση στη Λιβύη καλεί το Foreign Office

Offsite Team -
22.06.2020 - 15:03

Σε αποκλιμάκωση στη Λιβύη καλεί το Foreign Office

Thumbnail
Στέλλοντας μήνυμα και στην Τουρκία

Υπέρ της αποκλιμάκωσης της έντασης στη Λιβύη, με μήνυμα που αφορά και την Τουρκία, τάσσεται στο βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση στο ΚΥΠΕ, λίγες ημέρες μετά από τη συζήτηση του θέματος μεταξύ του Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

«Όλα τα μέρη στη σύρραξη της Λιβύης πρέπει να αποκλιμακώσουν (την ένταση), να δεσμευθούν σε κατάπαυση του πυρός και να επιστρέψουν στον καθοδηγούμενο από  τα Ηνωμένα Έθνη πολιτικό διάλογο», δήλωσε εκπρόσωπος του Foreign Office.

Πρόσθεσε πως «το Ηνωμένο Βασίλειο επιδίδει αυτό το μήνυμα στην Τουρκία και σε όλους τους άλλους εξωτερικούς παράγοντες των οποίων η δραστηριότητα συνεχίζει να πυροδοτεί τη σύρραξη».

Η βρετανική κυβέρνηση έχει στο παρελθόν εκφράσει ανησυχία για την κατάσταση στη Λιβύη και κυρίως για τη ρωσική εμπλοκή προς υποστήριξη του στρατάρχη Χαφτάρ. Το Λονδίνο τάσσεται υπέρ της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας του Φαγέντ αλ Σάρατζ.

Κυβερνητική πηγή στο Λονδίνο σχολίασε στο ΚΥΠΕ πως είναι ξεκάθαρο εδώ και καιρό ότι η σύρραξη στη Λιβύη «έχει μετατραπεί σε πόλεμο τρίτων δια αντιπροσώπων, με μια σειρά χωρών να παρέχουν έξωθεν στρατιωτική υποστήριξη σε αμφότερες τις πλευρές».

Η ίδια πηγή διαβεβαίωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση παροτρύνει όλους τους διεθνείς εταίρους που εμπλέκονται στη Λιβύη να επιδείξουν πραγματική δέσμευση στην πολιτική διαδικασία υπό τα Ηνωμένα Έθνη και στις συμφωνίες που έγιναν στη διάσκεψη του Βερολίνου τον περασμένο Ιανουάριο.

«Το Λονδίνο καλεί επίσης και τις δύο πλευρές στη Λιβύη να εμπλακούν ουσιαστικά σε συνομιλίες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών επί του πλαισίου μιας εκεχειρίας», συμπλήρωσε η πηγή.

ΚΥΠΕ

Home