Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σε ισχύ από σήμερα το lockdown στην Αγγλία

Offsite Team -
05.11.2020 - 07:18

Σε ισχύ από σήμερα το lockdown στην Αγγλία

Thumbnail
Για τέσσερις εβδομάδες

Σε ισχύ βρίσκεται από τα μεσάνυχτα το νέο lockdown στην Αγγλία, μετά από τη χθεσινή υπερψήφιση της πρότασης της κυβέρνησης στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Για τέσσερις εβδομάδες, έως και τις 2 Δεκεμβρίου, οι κάτοικοι της Αγγλίας θα πρέπει  να μένουν στο σπίτι εκτός συγκεκριμένων λόγων, δηλαδή για εργασία (εφόσον κάποιος δεν μπορεί να εργαστεί από το σπίτι), για εκπαίδευση, για άσκηση, για αγορά τροφίμων και φαρμάκων ή άλλων αναγκαίων προϊόντων και υπηρεσιών, για μετάβαση σε γιατρό ή για παροχή βοήθειας σε ευπαθή άτομα.

Κλείνουν τα καταστήματα εστίασης, εκτός αν παρέχουν γεύματα σε πακέτο για το σπίτι ή αν κάνουν παράδοση κατ’ οίκον, τα καταστήματα που πωλούν μη αναγκαία προϊόντα και οι χώροι και επιχειρήσεις αναψυχής.

Ανοιχτά μένουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, καθώς επίσης οι παιδικοί σταθμοί και οι υπαίθριες παιδικές χαρές.

Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υπερασπίστηκε το νέο γενικό απαγορευτικό λέγοντας ότι δεν μπορεί να ρισκάρει με τις ζωές των Βρετανών ή να διακινδυνεύσει την κατάρρευση του εθνικού συστήματος υγείας.

Την Τετάρτη το βρετανικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πάνω από 25.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο και 492 θανάτους από κορωνοϊό.  

ΚΥΠΕ

Home