Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σε όλο τον κόσμο εξαπλώνεται η μετάλλαξη κορωνοϊού -Nέα χτυπήματα

Offsite Team -
25.12.2020 - 19:34

Σε όλο τον κόσμο εξαπλώνεται η μετάλλαξη κορωνοϊού -Nέα χτυπήματα

Thumbnail
Συναγερμός σήμανε το βράδι Χριστουγέννων

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγο καιρό όταν επιστήμονες μίλησαν για μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού στη Βρετανία, εξέλιξη που οδήγησε πολλές χώρες να κλείσουν τα σύνορά τους με τη Γηραιά Αλβιώνα.

Η Ιρλανδία προστέθηκε στη λίστα των χωρών που επιβεβαίωσε ότι κυκλοφορεί στη χώρα η ιδιαίτερα μολυσματική μετάλλαξη του κορωνοϊού.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι εντοπίσαμε τη νέα παραλλαγή του SARS-CoV-2» αφού το Εθνικό Εργαστήριο Ιολογίας του Γιουνιβέρσιτι Κόλετζ του Δουβλίνου ανέλυσε το γονιδίωμά του, ανέφερε ο αρχίατρος Τόνι Χόλοχαν.

«Οι περαιτέρω εξετάσεις, τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, θα καθορίσουν σε ποιο βαθμό» έχει εξαπλωθεί η μετάλλαξη αυτή στην Ιρλανδία, πρόσθεσε.

Το νέο μεταλλαγμένο και πολύ μεταδοτικό στέλεχος του κορωνοϊού εντοπίστηκε και στην Ιαπωνία.

Οι πέντε άνθρωποι που μολύνθηκαν από το νέο στέλεχος του κορωνοϊού στην Ιαπωνία επέστρεψαν πρόσφατα από τη Βρετανία.

Τέθηκαν σε καθεστώς καραντίνας και οι επαφές τους ιχνηλατούνται. Η Ιαπωνία συγκαταλέγεται στις χώρες που έχουν επιβάλει περιορισμούς στη μετακίνηση με τη Βρετανία. Από τους κανόνες εξαιρούνται οι υπήκοοι Ιαπωνίας.

Το Ισραήλ εντόπισε, επίσης, τέσσερα κρούσματα της νέας, πιο μολυσματικής μετάλλαξης. Τα τρία από τα κρούσματα αφορούν πρόσωπα που επέστρεψαν στο Ισραήλ από την Αγγλία και τα οποία έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ένα ξενοδοχείο.

Σε αναβρασμό βρίσκεται, πάντως, εδώ και εβδομάδες η Βρετανία καθώς έχει διαπιστωθεί πως για κάθε 85 άτομα υπάρχει ένα κρούσμα, οι μισοί από τους οποίους έχουν προσβληθεί από το νέο κμεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού.

 

Home