Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σε πανικό ο Ερντογάν επιτίθεται στις ΗΠΑ

Offsite Team -
20.09.2022 - 09:22

Σε πανικό ο Ερντογάν επιτίθεται στις ΗΠΑ

Στην ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μεσόγειο προσβλέπει ο Ερντογάν
"Δίνουν αεροπλάνα στην Ελλάδα και κυρώσεις σε εμάς"

Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέναντι στις ΗΠΑ, τις οποίες κατηγόρησε ότι δίνουν στην Ελλάδα μαχητικά, ιδρύουν ακόμα και βάσεις, ενώ αντιθέτως στην Τουρκία, επιβάλλουν κυρώσεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος όμως δεν έμεινε εκεί, εξαπολύοντας για ακόμα μια φορά απειλές προς την Ουάσιγκτον, σε περίπτωση που δεν παραχωρηθούν στην Τουρκία τα αναβαθμισμένα F-16. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως σε αυτή τη περίπτωση η Άγκυρα θα στραφεί σε άλλες λύσεις εννοώντας την Ρωσία.

«Μεταξύ δυο φίλιων χωρών είναι πολύ λάθος με πολιτική προσέγγιση να επιβάλλονται κυρώσεις στην Τουρκία για το θέμα των F-16. Ο κ. Μπάιντεν μου υποσχέθηκε την επίλυση του ζητήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την συνέντευξή του στο PBS.

«Tι θα κάνουμε αν δεν καταφέρουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά τα F-16; Θα φροντίσουμε τον εαυτό μας. Δηλαδη θα δώσετε στην Ελλάδα κάθε είδους υποστήριξη στα F-16, θα δημιουργήσετε βάσεις εκεί, αλλά δεν θα δώσετε αυτή την υποστήριξη σε μια φίλη χώρα όπως η Τουρκία στο ΝΑΤΟ και σε μια χώρα που παρέχει κάθε είδους υποστήριξη στο ΝΑΤΟ; Είμαστε στις πρώτες πέντε χώρες. Σε αυτή την περίπτωση, η δουλειά της Τουρκίας είναι να φροντίζει τον εαυτό της. Διαφορετικά, δεν έχουμε πρόβλημα με την Αμερική» σημείωσε παράλληλα.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέβασε παραπάνω την Ένταση όταν αναφέρθηκε στη συζήτηση και η συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, υπογραμμίζοντας ότι «κανένας δεν θα μου πει με ποιον θα συναντηθώ».

«Δεν ανήκουμε ούτε μόνο στη Δύση ούτε μόνο στην Ανατολή .Ενα μεγάλο μέρος της χώρας μας γεωγραφικά ανήκει στα ανατολικά. Αναπόφευκτα, μπορεί να βρεθούμε σε μια κατάσταση να μπούμε σε διαφορετικές αναζητήσεις», κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

newsbomb.gr

 

Home