Σερβία: Επεισόδια για τέταρτη νύχτα στο Βελιγράδι/Ζωντανή εικόνα

Σερβία: Επεισόδια για τέταρτη νύχτα στο Βελιγράδι/Ζωντανή εικόνα

Σέρβοι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα ενάντια στους περιορισμούς εξαιτίας του κορονοϊού, απαιτώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο Βελιγράδι, για τέταρτη ημέρα, με τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται στα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού, ενώ ζητούν και την παραίτηση της κυβέρνησης του Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Μάλιστα, η κυβέρνηση απαγόρευσε τη συγκέντρωση άνω των 10 ατόμων, αλλά οι διαδηλωτές επέστρεψαν στην πλατεία μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Sputnik, ένας ακτιβιστής συνελήφθη από ατυνομικούς με πολιτικά για εξύβριση ανδρών της αστυνομίας μπροστά από τα σιδερένια κιγκλιδώματα, έξω από τη σερβική Βουλή.

Μάλιστα, το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως 153 άτομα συνελήφθησαν και 118 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που έπληξαν το Βελιγράδι από την Τρίτη.

Ακόμη, οι αρχές εκτιμούν πως οι ζημιές που προκλήθηκαν κατά την πρώτη νύχτα των ταραχών ανέρχονται σε σχεδόν 130.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση της Σερβίας σε κοινή συνεδρίαση με την Επιτροπή Δημόσιας Υγείας υιοθέτησε τρία μέτρα για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού στο Βελιγράδι. 

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η απαγόρευση των οργανωμένων συγκεντρώσεων και συναθροίσεων πέραν των δέκα ατόμων σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Επιπλέον, επιβάλλεται γενική απαγόρευση λειτουργίας των εστιατορίων από τις 9:00 το βράδυ.

Τρίτον, για αποφυγή συγχρωτισμού στους κλειστούς χώρους, επαναφέρεται ένα μέτρο που ίσχυε παλαιότερα, σύμφωνα με το οποίο ο αριθμός των ατόμων εντός των καταστημάτων θα καθορίζεται από το εμβαδόν τους και συγκεκριμένα, ένα άτομο σε κάθε τέσσερα τετραγωνικά μέτρα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη Σερβία μέχρι στιγμής αγγίζουν τα 17.728, ενώ οι νεκροί φτάνουν τους 370.

sputniknews.gr

Home