Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σκέφτονται Σύνοδο Κορυφής για τον Covid19 - Oι πρωτεργάτες

Offsite Team -
07.05.2020 - 23:32

Σκέφτονται Σύνοδο Κορυφής για τον Covid19 - Oι πρωτεργάτες

Thumbnail
Πληροφορίες από το Κρεμλίνο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα, συζήτησαν για την προετοιμασία της συνάντησης κορυφής των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την μορφή τηλεδιάσκεψης και η οποία θα έχει ως θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<

Οι δύο πρόεδροι αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου συνεχάρησαν ο ένας τον άλλον για την 75η επέτειο της Νίκης επί του φασισμού στην οποία επισημαίνεται ότι "η επέτειος αυτή είναι κοινό κτήμα των χωρών μας".

"Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισήμανε ιδιαίτερα ότι στην Ρωσία θα θυμούνται πάντα τα ανδραγαθήματα των Γάλλων πιλότων της μοίρας "Νορμάνδία-Νεμάν" που πολέμησαν στο σοβιετικό-γερμανικό μέτωπο" αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία προστίθεται ότι "οι πρόεδροι ευχήθηκαν στους βετεράνους πολέμου των χωρών τους υγεία και ευημερία".

 Ο πρόεδρος Μακρόν από την πλευρά του όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων "εξέφρασε αισθήματα φιλίας και αναγνώρισης εκ μέρους του γαλλικού λαού προς τον ρωσικό λαό για την 9η Μαΐου Ημέρα της Νίκης που εορτάζεται στην Ρωσία".

Ο Μακρόν "υπογράμμισε την σημασία του στρατηγικού διαλόγου μεταξύ Γαλλίας και Ρωσίας στην βάση της κοινής εμπιστοσύνης και ασφάλειας". "Η κοινή μνήμη, η οποία πρέπει να μας ενώνει, όπως και η κατάσταση την οποία βιώνουν σήμερα η Γαλλία και η Ρωσία και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή ήπειρος, καθιστούν όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία, την οικοδόμηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο" επισήμανε ο Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε επίσης κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον Ρώσο ομόλογο του για την "αλληλεγγύη της Γαλλίας με την Ρωσία στην αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19" και εξέφρασε την πεποίθηση ότι "οι χώρες μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πρέπει να αναλάβουν πλήρως τις ιστορικές τους ευθύνες στις συνθήκες της σημερινής πρωτοφανούς κρίσης".  

(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-TASS/ΘΝΕ)

 

Home