Σκωτία: Επιβάλλει καραντίνα στους ταξιδιώτες από Ελλάδα

Σκωτία: Επιβάλλει καραντίνα στους ταξιδιώτες από Ελλάδα

Το μέτρο θα ισχύσει από τις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης (3/9) τοπική ώρα.

Σε καραντίνα 14 ημερών θα πρέπει να θέτουν εαυτούς όσοι ταξιδεύουν στη Σκωτία από την Ελλάδα, σύμφωνα με απόφαση της τοπικής σκωτσέζικης κυβέρνησης.

Το μέτρο θα ισχύσει από τις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης τοπική ώρα.

Η τοπική κυβέρνηση δικαιολόγησε την απόφαση κάνοντας λόγο για «σημαντική» αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ αφίξεων στη Σκωτία από την Ελλάδα.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χούμζα Γιούσαφ δήλωσε ότι με τη Σκωτία να έχει σχετικά χαμηλά ποσοστά μόλυνσης από τον κορωνοϊό «η εισαγωγή νέων κρουσμάτων από την Ελλάδα είναι ένα σημαντικό ρίσκο για τη δημόσια υγεία».

Επίσης, η τοπική κυβέρνηση της Ουαλίας ανακοίνωσε ότι σε καραντίνα δύο εβδομάδων θα πρέπει να μπαίνουν όσοι φτάνουν στη χώρα από τη Ζάκυνθο.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί τα θετικά διαγνωστικά τεστ σε 16 επιβάτες πτήσης της 25ης Αυγούστου από τη Ζάκυνθο στο Κάρντιφ. 

Συνολικά η υπηρεσία Δημόσια Υγεία Ουαλίας έχει αναφέρει πάνω από 30 θετικά τεστ σε επιβάτες τεσσάρων πτήσεων από τη Ζάκυνθο την τελευταία εβδομάδα.

Η υποχρέωση καραντίνας θα ισχύει και για όσους προσγειώνονται με πτήση από Ζάκυνθο σε αγγλικό αεροδρόμιο και στη συνέχεια ταξιδεύουν στην Ουαλία.

Η ουαλική κυβέρνηση φέρεται επίσης να καλεί την κεντρική κυβέρνηση του Λονδίνου να εξετάσει γενικευμένη υποχρέωση καραντίνας για αφίξεις από την Ελλάδα για όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΚΥΠΕ

Home