Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σκοτώθηκε αξιωματούχος των ρωσικών κατοχικών αρχών στη Χερσώνα

Offsite Team -
24.06.2022 - 14:45

Σκοτώθηκε αξιωματούχος των ρωσικών κατοχικών αρχών στη Χερσώνα

Ήταν μια στοχευμένη επίθεση εναντίον ενός συνεργάτη της πολιτικής και στρατιωτικής διοίκησης

Ένας αξιωματούχος της κατοχικής διοίκησης που εγκατέστησε η Ρωσία στη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία που τελεί υπό ρωσικό έλεγχο, σκοτώθηκε σήμερα στη διάρκεια επίθεσης, ανέφεραν οι αρχές, καθώς ο αριθμός τέτοιου είδους επιθέσεων πολλαπλασιάζεται.

«Ήταν μια στοχευμένη επίθεση εναντίον ενός συνεργάτη της πολιτικής και στρατιωτικής διοίκησης, ο οποίος και σκοτώθηκε», ανέφεραν η διοίκηση στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass και ο αναπληρωτής επικεφαλής της διοίκησης στο Reuters. Το θύμα, ο Ντμίτρι Σαβλουτσένκο, ήταν αρμόδιος για τα σπορ και τη νεολαία στην περιφέρεια της Χερσώνας. Σκοτώθηκε από έκρηξη στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με το Tass, δύο απανθρακωμένα αυτοκίνητα βρίσκονταν σε έναν προαύλιο χώρο στη Χερσώνα ενώ τα τζάμια ενός τετραώροφου κτιρίου έσπασαν από την έκρηξη.

Τις πρώτες ημέρες της εισβολής της στην Ουκρανία, η Ρωσία κατέλαβε ένα τμήμα του ουκρανικού νότου, κυρίως την περιφέρεια της Χερσώνας, βορειοδυτικά της προσαρτηθείσας από τη Ρωσία χερσονήσου της Κριμαίας, προτού ο ρωσικός στρατός αναχαιτιστεί.

Ένα μεγάλο μέρος του τοπικού πληθυσμού έχει φύγει. Τις πρώτες εβδομάδες της κατοχής σημειώνονταν τακτικά διαδηλώσεις πολιτών στην περιοχή, οι οποίες καταστάλθηκαν.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ουκρανικές δυνάμεις ξαναπέρασαν στην επίθεση εναντίον της περιοχής στην προσπάθεια να ανακτήσουν τα χαμένα αυτά εδάφη. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home