Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Sputnik V: Αρχίζουν οι μαζικοί εμβολιασμοί στη Ρωσία

Offsite Team -
16.08.2020 - 12:59

Sputnik V: Αρχίζουν οι μαζικοί εμβολιασμοί στη Ρωσία

Thumbnail
Το κράτος ανέλαβε τη διανομή

Σε περίπου έναν μήνα αρχίζουν οι μαζικοί εμβολιασμοί για τον κορονοϊό στη Ρωσία, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε ο επικεφαλής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya, που ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik V.

Οι μαζικοί εμβολιασμοί για τον κορονοϊό στη Ρωσία θα ξεκινήσουν σε περίπου έναν μήνα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya, που ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik V. 

Ο Αλεξάντερ Γκούνμπουργκ διευκρίνισε πως η διαδικασία θα ξεκινήσει αμέσως μόλις παραχθούν αρκετά δείγματα του εμβολίου. 

Το κράτος ανέλαβε τη διανομή

Σήμερα ανακοινώθηκε πως το κράτος θα αναλάβει τη διανομή του πρώτου, παγκοσμίως, εμβολίου κατά της πανδημίας για να διασφαλιστεί η επάρκεια αποθεμάτων.

«Σύμφωνα με διάταγμα του Ρώσου πρωθυπουργού, Μιχαήλ Μισούστιν, το πρώτο εμβόλιο για τον κορονοϊό, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Ρωσία, συμπεριελήφθη στη λίστα των φαρμάκων, ο τρόπος διανομής των οποίων αποφασίζεται από την κυβέρνηση. Αυτό θα μας επιτρέψει να ελέγχουμε τα αποθέματα του φαρμάκου στις περιοχές (σ.σ. της χώρας) και θα βοηθήσει στην αποφυγή τυχόν έλλειψης», αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Γεγονός η πρώτη παρτίδα

Χθες, Σάββατο, έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας της χώρας πως ξεκίνησε η διαδικασία παραγωγής του εμβολίου και μάλιστα αναφέρθηκε πως είναι ήδη έτοιμη η πρώτη παρτίδα.

«Η παραγωγή του εμβολίου, που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Gamaleya, κατά του νέου κορονοϊού ξεκίνησε», αναφερόταν στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.

Ρώσοι αξιωματούχοι αναφέρουν πως η χώρα μπορεί να παράξει 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους επόμενους 12 μήνες, ενώ οι ειδικοί διαβεβαιώνον πως το εμβόλιο έχει περάσει όλα τα απαραίτητα τεστ και έχει αποδειχθεί πως «χτίζει» ανοσία κατά του κορονοϊού.

sputniknews.gr

Home