Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το Squid Game πήγε στα σχολεία – Οι ανησυχίες των εκπαιδευτικών

Offsite Team -
10.10.2021 - 08:14

Το Squid Game πήγε στα σχολεία – Οι ανησυχίες των εκπαιδευτικών

Άρχισαν να στέλνουν επιστολές προς τους γονείς - «Μην αφήνετε τα παιδιά σας να βλέπουν το Squid Game»

Τα αυξανόμενα περιστατικά έντασης λόγω του Squid Game, ανάγκασαν τα σχολεία στην Βρετανία και στο Βέλγιο να κάνουν συστάσεις στους γονείς.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Το Squid Game σκίζει στο Netflix αυτή την περίοδο, με αποτέλεσμα να θέτει υποψηφιότητα για να γίνει η δημοφιλέστερη σειρά όλων των εποχών. Βρίθει από βία, σε όλες της τις εκδοχές.

Κάποιες σκηνές δυσκολεύουν ακόμα και έναν πεπειραμένο σε αντίστοιχα θεάματα ενήλικα.

Το κακό όμως είναι πως την παρακολουθούν και αρκετά παιδιά.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Μάλιστα, το… κόλλημα που τρώνε είναι τόσο μεγάλο που όταν πηγαίνουν στο σχολείο ζητάνε από τους εκπαιδευτικούς να παίξουν κάποια από τα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στα επεισόδια, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υποβάλλονται στις δοκιμασίες αυτές μόνοι τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ένταση μεταξύ φίλων, αναγκάζοντας τα σχολεία να στέλνουν επιστολές προς τους γονείς, προκειμένου να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους να βλέπουν την σειρά αυτή.

«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, έχει πέσει στην αντίληψή μας οτι αρκετά παιδιά βλέπουν το Squid Game στο Netflix.

Παρατηρήσαμε οτι ένας αυξανόμενος αριθμός παιδιών παίζουν τις δικές τους εκδοχές, κάτι που προκαλεί διαμάχες μεταξύ φίλων.

Τα παιδιά που βλέπουν αυτή την σειρά, εκτίθενται σε ρεαλιστικές σκηνές βίας και δυστυχώς βγάζουν ανάλογες συμπεριφορές στο σχολείο.

Θα ήθελα να σας επισημαίνω οτι υπάρχει λόγος που το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι κατάλληλο για παιδιά κάτω των 15 ετών», ανέφερε το John Bramston Primary School, τονίζοντας οτι από εδώ και πέρα, αν υπάρχουν ανάλογα φαινόμενα θα καλούνται οι γονείς στο σχολείο.

1

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ανάλογα περιστατικά δεν έχουν εμφανιστεί μόνο στην Μεγάλη Βρετανία, αλλά και στο Βέλγιο.

Εκπρόσωπος του Sandown School, μετά τα περιστατικά έντασης μεταξύ των μαθητών, ανακοίνωσε πως το σχολείο πρόσθεσε επιπλέον διδακτικές ώρες σχετικά με την ασφάλεια των μαθητών και τους κινδύνους που υπάρχουν στο Internet, αλλά και στα τηλεοπτικά προγράμματα.

 

in.gr

Home