Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στ. Κυριακίδου: Να ενισχύσουμε τα συστήματα υγείας μας

Offsite Team -
18.01.2022 - 22:23

Στ. Κυριακίδου: Να ενισχύσουμε τα συστήματα υγείας μας

Την μείζονα σημασία των ανθεκτικών συστημάτων υγείας τόνισε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου

Μιλώντας σε υψηλού επιπέδου διάσκεψη της γαλλικής Προεδρίας με θέμα «Η ανθεκτικότητα των συστημάτων υγείας της ΕΕ στην προώθηση της συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο», η κ. Κυριακίδου σημείωσε ότι «η συνεργασία και η αλληλεγγύη πέρα από τα σύνορα της ΕΕ είναι ζωτικής σημασίας για υγιείς κοινωνίες σε ολόκληρη την Ένωσή μας».

Σημείωσε ότι «η COVID αποκάλυψε την ανάγκη να ενισχύσουμε τα συστήματα υγείας μας και να αυξήσουμε την ετοιμότητά μας τόσο σε εθνικό όσο και σε επίπεδο ΕΕ. Δύο χρόνια μετά την κρίση, είναι καιρός να κοιτάξουμε το μέλλον και να στηρίξουμε πρωτοβουλίες που θα έχουν απτά αποτελέσματα για τους πολίτες».

Η Ευρωπαία Επίτροπος επισήμανε ότι «το βασικό συμπέρασμα είναι ότι τα συστήματα υγείας μας, χρειάζονται ακόμα να αυξήσουν την ανθεκτικότητά τους, γιατί θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν σοκ και καταπονήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας».

Τέλος, ανέφερε ότι «η συνεργασία και η αλληλεγγύη είναι απολύτως απαραίτητες. Είμαστε πάντα πιο δυνατοί μαζί».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Oι G7 αποφάσισαν την απαγόρευση εισαγωγής χρυσού από τη Ρωσία

Offsite Team -
26.06.2022 - 11:26

Oι G7 αποφάσισαν την απαγόρευση εισαγωγής χρυσού από τη Ρωσία

«Να στερήσουμε έσοδα από τον Πούτιν», λέει ο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και οι ομόλογοί του της G7 συμφώνησαν σε απαγόρευση εισαγωγής χρυσού από τη Ρωσία, καθώς διευρύνουν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας για τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν πρωτοφανές κόστος στον Πούτιν για να του στερήσουν τα έσοδα που χρειάζεται για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμό του κατά της Ουκρανίας. Μαζί, η G7 θα ανακοινώσει ότι θα απαγορεύσουμε την εισαγωγή ρωσικού χρυσού, μια σημαντική εξαγωγή που αποφέρει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια στη Ρωσία», έγραψε στο twitter o Τζο Μπάιντεν.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διεθνής κατακραυγή για κατάργηση δικαιώματος σε άμβλωση στις ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συσπειρώσει τον κόσμο στην επιβολή γρήγορου και σημαντικού οικονομικού κόστους στη Ρωσία για να αρνηθούν στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τα έσοδα που χρειάζεται για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμό του στην Ουκρανία. Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα εκδώσει απόφαση για την απαγόρευση της εισαγωγής νέου χρυσού στις ΗΠΑ την Τρίτη, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην περαιτέρω απομόνωση της Ρωσίας από την παγκόσμια οικονομία, εμποδίζοντας τη συμμετοχή της στην αγορά χρυσού.

Οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν έχουν στοχεύσει άμεσα τις εμπορικές αποστολές χρυσού, αλλά πολλές τράπεζες, φορτωτές και διυλιστήρια σταμάτησαν να συναλλάσσονται με ρωσικό μέταλλο μετά την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Ο χρυσός αποτελεί κρίσιμο περιουσιακό στοιχείο για τη ρωσική κεντρική τράπεζα, η οποία αντιμετωπίζει περιορισμούς στην πρόσβαση σε ορισμένα από τα περιουσιακά της στοιχεία που κατέχει στο εξωτερικό λόγω των δυτικών κυρώσεων.

Οι μετοχές των ρωσικών εταιρειών εξόρυξης χρυσού που διαπραγματεύονται στο εξωτερικό κατέρρευσαν φέτος εν μέσω δυσκολιών, όπως η πώληση χρυσού και η αποπληρωμή δανείων σε τράπεζες στις οποίες έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Η Ρωσία παράγει περίπου το 10% του χρυσού που εξορύσσεται παγκοσμίως κάθε χρόνο. Τα αποθέματά της σε χρυσό έχουν τριπλασιαστεί από τότε που προσάρτησε την Κριμαία το 2014. Η απαγόρευση της εισαγωγής ρωσικού χρυσού θα ήταν η τελευταία από τις πολλές δέσμες κυρώσεων που στοχεύουν τη Μόσχα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η οποία έχει σκοτώσει ή τραυματίσει χιλιάδες ανθρώπους.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Home