Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στα 15 τα παιδιά που πέθαναν λόγω στρεπτόκοκκου Α στη Βρετανία

Offsite Team -
08.12.2022

Στα 15 τα παιδιά που πέθαναν λόγω στρεπτόκοκκου Α στη Βρετανία

Στα 15 τα παιδιά που πέθαναν λόγω στρεπτόκοκκου Α στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σε 15 ανεβάζει τον αριθμό των παιδιών που πέθαναν λόγω λοίμωξης από στρεπτόκοκκο ομάδας Α τους τελευταίους μήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο ο νεότερος απολογισμός από την Υπηρεσία Προστασίας Υγείας της χώρας.

Πρόκειται για παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών (13 στην Αγγλία και από ένα σε Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία) που κατέληξαν από το Σεπτέμβριο και μετά.

Συνολικά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 62 θάνατοι από σοβαρές λοιμώξεις στρεπτόκοκκου Α.

Τα στοιχεία από την Υπηρεσία Προστασίας Υγείας αποκαλύπτουν ότι από το Σεπτέμβριο και μετά μόνο στην Αγγλία έχουν αναφερθεί 510 περιστατικά της επιθετικής λοίμωξης iGAS που προκαλεί το βακτήριο. Συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο τα κρούσματα εκτιμώνται σε τουλάχιστον 659.

Συνολικά τουλάχιστον 169 από αυτά τα κρούσματα της επιθετικής λοίμωξης αφορούν ανήλικους: 13 βρέφη κάτω του ενός έτους, 85 στην ηλικιακή ομάδα 1-4 ετών, 60 στις ηλικίες 5-9 ετών και 11 στις ηλικίες 10-14 ετών.

Αναλογικά με τον πληθυσμό ανά ηλικιακή ομάδα, πάντως, τα περισσότερα κρούσματα αφορούν τους 75 ετών και άνω. 

Παράλληλα, επίσης από το Σεπτέμβριο και μετά έχουν αναφερθεί στην Αγγλία 4.622 κρούσματα οστρακιάς, της πιο συχνής αλλά ήπιας νόσου που προκαλεί το βακτήριο, έναντι 1.294 κρουσμάτων κατά μέσο όρο σε καθεμία από τις αντίστοιχες περιόδους των προηγούμενων πέντε ετών.

ΚΥΠΕ

Home