Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σταϊνμάιερ: Η Βραζιλία επιστρέφει στην παγκόσμια σκηνή

Offsite Team -
01.01.2023

Σταϊνμάιερ: Η Βραζιλία επιστρέφει στην παγκόσμια σκηνή

Ο πρόεδρος της Γερμανίας βρίσκεται στην Μπραζίλια για την ορκομωσία του Λούλα

Από την Μπραζίλια όπου βρίσκεται για την ορκωμοσία του νέου προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δήλωσε ότι η Βραζιλία ανακτά το μερίδιό της ως ένας βασικός διεθνής παράγοντας τόσο σε θέματα οικονομίας όσο και σε θέματα κλίματος.

«Χαίρομαι που η Βραζιλία επιστρέφει στην παγκόσμια σκηνή», δήλωσε ο Σταϊνμάγερ σήμερα, λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του Λούλα.

«Χρειαζόμαστε τη Βραζιλία», είπε ο Γερμανός πρόεδρος όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το ενδιαφέρον έχει η Γερμανία για την επιτυχία του Λούλα. «Χρειαζόμαστε την πολιτική ηγεσία της Βραζιλίας που θα διαδραματίσει ρόλο όχι μόνο στην οικονομική συνεργασία, αλλά και στην προστασία του παγκόσμιου κλίματος».

Ο Σταϊνμάιερ δήλωσε χαρούμενος που είδε ότι ο Λούλα είναι πρόθυμος να παίξει αυτόν ακριβώς τον ρόλο με τη Βραζιλία, σημειώνοντας ότι ελπίζει ότι η διεθνής συνεργασία δεν θα προέλθει μόνο από τη Γερμανία.

Η Γερμανία πρόκειται να ξεκινήσει με μια αρχική δωρεά 35 εκατομμυρίων ευρώ στο Amazon Fund για την προστασία του τροπικού δάσους. Αυτά τα κεφάλαια είχαν παγώσει υπό την ακροδεξιά κυβέρνηση του πρώην προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου.

«Είναι σημαντικό για όλους μας να διατηρήσουμε τους πράσινους πνεύμονες της γης, τα τροπικά δάση του Αμαζονίου», είπε ο Σταϊνμάιερ.

Ο Γερμανός πρόεδρος συναντήθηκε χθες με τον Λούλα, λίγο μετά την άφιξή του στη Μπραζίλια.

«Μετά τη συνομιλία μας, έχω την εντύπωση ότι μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Νότιας Αμερικής και της Ευρώπης», τόνισε ο Γερμανός πρόεδρος.

Αναφορικά με τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών της ΕΕ με τα κράτη Mercosur στη Νότια Αμερική, ο Λούλα έχει καταστήσει σαφές ότι θα ανατρέψει την απόφαση του Μπολσονάρου και θα επανέλθει στις διαπραγματεύσεις, συμπλήρωσε ο Σταϊνμάιερ.

protothema.gr

Home