Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ η Τουρκία

Offsite Team -
21.10.2022

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ η Τουρκία

Η Τουρκία είναι πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νετ Πράις με αφορμή το πρόσφατο ταξίδι του αναπληρωτή βοηθού γραμματέα Erik Woodhouse και της Elizabeth Rosenberg του Υπουργείου Οικονομικών σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη.

Σε ερώτηση που τέθηκε στον Πράις, εάν το ταξίδι ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σχετικά με τις κυρώσεις και τους ελέγχους των εξαγωγών που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, δήλωσε ότι το ταξίδι έγινε επειδή η Τουρκία είναι ένας σημαντικός και πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ που έχει εκφράσει ισχυρή υποστήριξη για την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας απέναντι στους Ρώσους  και την επιθετικότητα της Ρωσίας.

Καλέσαμε την Τουρκία μέσω οποιουδήποτε αριθμού καναλιών και οποιουδήποτε αριθμού συναντήσεων να μην γίνει ασφαλές καταφύγιο για παράνομες ρωσικές περιουσίες ή συναλλαγές. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Είναι κοινό μας συμφέρον οι κυρώσεις μας – οι συλλογικές κυρώσεις – να επιβάλλονται σθεναρά κατά της Ρωσίας για να επιβληθούν το σοβαρό κόστος και οι συνέπειες που υποσχεθήκαμε πολύ πριν ξεκινήσει αυτή η επιθετικότητα” τόνισε ο Πράις.

ΚΥΠΕ

Home