Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Συνομιλίες με τη Ρωσία για τα πυρηνικά όπλα

Offsite Team -
20.06.2020 - 09:03

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Συνομιλίες με τη Ρωσία για τα πυρηνικά όπλα

Thumbnail
Συνομιλίες την ερχόμενη εβδομάδα για τα πυρηνικά όπλα με τη Ρωσία ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για τον έλεγχο των εξοπλισμών, Μάρσαλ Μπίλινγκσλι, θα επισκεφθεί την Αυστρία τη Δευτέρα και την Τρίτη για να συζητήσει με τον Ρώσο Υφυπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ, "αμοιβαία συμφωνηθέντα θέματα που σχετίζονται με το μέλλον του ελέγχου των εξοπλισμών", ανακοίνωσε χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για Ios <<<  

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας να συμμετάσχει σε αυτές τις συζητήσεις και έχουν καταστήσει σαφές την ανάγκη και οι τρεις χώρες να συνεχίσουν καλή τη πίστει τις διαπραγματεύσεις για τον έλεγχο των εξοπλισμών", ανέφερε το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει καλέσει επανειλημμένα την Κίνα να συμμετάσχει στις συνομιλίες ΗΠΑ - Ρωσίας σχετικά με μια συμφωνία για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων για την αντικατάσταση της συμφωνίας New START 2010. Η New START, που επιβάλλει τους τελευταίους εναπομείναντες περιορισμούς στην ανάπτυξη στρατηγικών πυρηνικών όπλων στις ΗΠΑ και τη Ρωσία σε 1.550 το μέγιστο στην καθεμία, λήγει τον Φεβρουάριο. Η Κίνα, που εκτιμάται ότι διαθέτει περίπου 300 πυρηνικά όπλα, έχει απορρίψει επανειλημμένα την πρόταση Τραμπ.

Ο Μπίλινγκσλι είχε πει την περασμένη εβδομάδα ότι είχε συμφωνήσει με τον Ριαμπκόφ για τον χρόνο και τον τόπο όπου θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις εντός του Ιουνίου.

ΚΥΠΕ

Home