Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στη Λιβύη ο Τσαβούσογλου - Επαφές με τον Σάρατζ

Offsite Team -
17.06.2020 - 18:23

Στη Λιβύη ο Τσαβούσογλου - Επαφές με τον Σάρατζ

Thumbnail

Στην Τρίπολη βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και ο υπουργός Οικονομικών της γειτονικής χώρας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, οι οποίοι έχουν επαφές με τον επικεφαλής της GNA, Φαγέζ αλ Σάρατζ.

Επίσκεψη στη δυτική Λιβύη πραγματοποιούν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και ο υπουργός Οικονομικών της γειτονικής χώρας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Οι Τούρκοι υπουργοί έχουν σειρά συναντήσεων με τους αξιωματούχος της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA), καθώς και τον πρωθυπουργό, Φαγέζ αλ Σάρατζ.

To παρών στη συνάντηση δίνουν και αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών της Άγκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι Άγκυρα και Τρίπολη έχουν υπογράψει σειρά διμερών συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας για τον καθαρισμό κοινών θαλάσσιων ζωνών. Τους προηγούμενους μήνες, μάλιστα, η τουρκική κυβέρνηση έχει αναπτύξει στρατιωτική δύναμη στη Λιβύη, προς υποστήριξη των δυνάμεων της GNA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λιβύη ταλανίζεται εδώ και χρόνια από εμφύλιες συρράξεις.

Αυτή τη στιγμή, η ανατολική Λιβύη κυβερνάται από το Κοινοβούλιο, το οποίο στηρίζεται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) του Χαλίφα Χαφτάρ, ενώ η δυτική Λιβύη ελέγχεται από την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) υπό τον πρωθυπουργό Φαγέζ αλ Σάρατζ.

Μόσχα: Θα προχωρήσει σε αντίποινα εις βάρος της Ιαπωνίας

Offsite Team -
27.06.2022 - 21:14

Μόσχα: Θα προχωρήσει σε αντίποινα εις βάρος της Ιαπωνίας

Η Ρωσία δεσμεύτηκε σήμερα ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα εις βάρος της Ιαπωνίας έπειτα από την επιβολή κυρώσεων από το Τόκιο επί της Μόσχας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Ιαπωνία συντάχθηκε με τη Δύση επιβάλλοντας στη Ρωσία ένα πακέτο κυρώσεων άνευ προηγουμένου στο διάστημα των τεσσάρων μηνών από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα τις τελευταίες κινήσεις του Τόκιο, περιλαμβανομένης μιας απαγόρευσης στις εισαγωγές ρωσικού χρυσού, ενός νέου παγώματος περιουσιακών στοιχείων και απαγορεύσεων στις εξαγωγές για μια σειρά ιδιωτών και εταιρειών της Ρωσίας.

Ο ρώσος πρέσβης στην Ιαπωνία επέκρινε την κίνηση του Τόκιο και το κατηγόρησε ότι κατέστρεψε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Οι κυρώσεις είναι «κοντόφθαλμες και πλήττουν την ίδια την Ιαπωνία, ειδικά την επιχειρηματική κοινότητα», ανέφερε ο Μιχαήλ Γκαλούζιν σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σελίδα στο Facebook της ρωσικής πρεσβείας.

«Φυσικά, μια τέτοια κλιμάκωση της εχθρικής πολιτικής προς τη Ρωσία θα ληφθεί υπόψη για τη μελλοντική μας προσέγγιση προς την Ιαπωνία και θα απαντηθεί», έγραψε ο ίδιος.

Η Ρωσία έχει απαντήσει στις αυστηρές δυτικές κυρώσεις με μια σειρά από αντίποινα, ανάμεσά τους και απαγορεύσεις εισόδου στη χώρα σε δημοσιογράφους, πολιτικούς και επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τον Καναδά.

ΚΥΠΕ

Home