Στη Λιβύη ο Τσαβούσογλου - Επαφές με τον Σάρατζ

Στη Λιβύη ο Τσαβούσογλου - Επαφές με τον Σάρατζ

Στην Τρίπολη βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και ο υπουργός Οικονομικών της γειτονικής χώρας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, οι οποίοι έχουν επαφές με τον επικεφαλής της GNA, Φαγέζ αλ Σάρατζ.

Επίσκεψη στη δυτική Λιβύη πραγματοποιούν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και ο υπουργός Οικονομικών της γειτονικής χώρας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Οι Τούρκοι υπουργοί έχουν σειρά συναντήσεων με τους αξιωματούχος της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA), καθώς και τον πρωθυπουργό, Φαγέζ αλ Σάρατζ.

To παρών στη συνάντηση δίνουν και αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών της Άγκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι Άγκυρα και Τρίπολη έχουν υπογράψει σειρά διμερών συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας για τον καθαρισμό κοινών θαλάσσιων ζωνών. Τους προηγούμενους μήνες, μάλιστα, η τουρκική κυβέρνηση έχει αναπτύξει στρατιωτική δύναμη στη Λιβύη, προς υποστήριξη των δυνάμεων της GNA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λιβύη ταλανίζεται εδώ και χρόνια από εμφύλιες συρράξεις.

Αυτή τη στιγμή, η ανατολική Λιβύη κυβερνάται από το Κοινοβούλιο, το οποίο στηρίζεται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) του Χαλίφα Χαφτάρ, ενώ η δυτική Λιβύη ελέγχεται από την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) υπό τον πρωθυπουργό Φαγέζ αλ Σάρατζ.

Home