Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στην Αφρική η Στέλλα Κυριακίδου-Πήγε σε μονάδα παραγωγής εμβολίων

Offsite Team -
28.01.2023

Στην Αφρική η Στέλλα Κυριακίδου-Πήγε σε μονάδα παραγωγής εμβολίων

Φωτογραφίες - Επισκέφθηκε και νοσοκομεία

Τη συνεργασία μεταξύ Νοτίου Αφρικής και Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια σειρά βασικών ζητημάτων συζήτησε η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου με την ευκαιρία της επίσκεψης της στη χώρα, από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου έως το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023.

1

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η Επίτροπος είχε διμερείς συναντήσεις με Υπουργούς και αξιωματούχους της Νοτιοαφρικανικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων η κα Thoko Didiza, Υπουργός Γεωργίας, Μεταρρύθμισης Γης και Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Ebrahim Patel, Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ανταγωνισμού και ο Dr. Sibongiseni Dhlomo, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

Παράλληλα από κοινού με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ κ. Josep Borrell, την Επίτροπο κ. Jutta Urpilainen και την Επίτροπο κ. Mairead McGuinness, η κ.  Κυριακίδου συμμετείχε στη διευρυμένη συνεδρίαση του 15ου Υπουργικού Πολιτικού Διαλόγου Νότιας Αφρικής-ΕΕ για να συζητήσει τη διμερή και διεθνή συνεργασία στον τομέα της υγείας.

2

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η κ. Κυριακίδου επισκέφθηκε το Ακαδημαϊκό Νοσοκομείο Steve Biko, το εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων της Biovac καθώς και τον κόμβο μεταφοράς τεχνολογίας mRNA τον οποίο δημιούργησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στο πλαίσιο των προσπαθειών της «Ομάδας Ευρώπη» για τη στήριξη της ανάπτυξης και παραγωγής εμβολίων στην Αφρική.

3

5

Home