Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στην Γερμανία 13 θάνατοι από κορωνοϊό τις τελευταίες 24ωρες

Offsite Team
- 25.06.2020

Στην Γερμανία 13 θάνατοι από κορωνοϊό τις τελευταίες 24ωρες

Thumbnail
Σπεύδουν για δειγματολειψίες στην Αυστραλία

Ακόμη 13 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου εντοπίστηκαν παράλληλα 630 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τους 8.927 νεκρούς επί συνόλου 192.079 μολύνσεων, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο είναι ειδικευμένο στην αντιμετώπιση μολυσματικών ασθενειών.

Στη Μελβούρνη σπεύδουν κινητές μονάδες, ασθενοφόρα και 1.000 στρατιώτες μετά τον εντοπισμό των περισσότερων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό το τελευταίο δίμηνο

Η Βικτόρια, η δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, έστειλε δεκάδες ασθενοφόρα και κινητές μονάδες εφοδιασμένες με εξοπλισμό για να διενεργούνται τεστ στη Μελβούρνη, προκειμένου να διευρυνθούν οι διαγνωστικές εξετάσεις, καθώς η χώρα κατέγραψε σήμερα τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τους τελευταίους δύο μήνες.

Σύμφωνα με τις πολιτειακές αρχές, εντοπίστηκαν 33 νέα κρούσματα μόλυνσης τις προηγούμενες 24 ώρες πρόκειται για την ένατη συναπτή ημέρα που επιβεβαιώθηκε διψήφιος αριθμός ανθρώπων που προσβλήθηκαν. Στη Βικτόρια πλέον τα ενεργά κρούσματα είναι περίπου 200 από τα περίπου 270 σε ολόκληρη την Αυστραλία.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης στην πολιτεία Βικτόρια, ο Ντάνιελ Άτριους, εκτίμησε πως με τη διεύρυνση των διαγνωστικών εξετάσεων, τα κρούσματα μόλυνσης θα "ανέβουν τις επόμενες ημέρες". Εξήγησε πως θα γίνουν 100.000 τεστ μέσα σε ένα δεκαήμερο. Περίπου 1.000 στρατιώτες θα αναπτυχθούν στη Μελβούρνη αύριο Παρασκευή για να βοηθήσουν στην εφαρμογή της υποχρεωτικής καραντίνας 14 ημερών που επιβάλλεται σε όσους επαληθεύεται πως έχουν προσβληθεί, ανέφερε η υπουργός κμυνα Λίντα Ρέινολντς. Περίπου 150 θα συμβάλλουν στη διενέργεια των τεστ.

Η ξαφνική άνοδος των κρουσμάτων καταγράφηκε μερικές εβδομάδες αφότου η Αυστραλία - όπου η κυβέρνηση πιστώνεται πως οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας παρέμειναν συγκριτικά λίγοι (+1, πλέον 104 επί συνόλου 7.500 μολύνσεων) - άρχισε να χαλαρώνει τα μέτρα περιορισμού, ιδίως την πρακτική της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης. Οι αρχές πιστεύουν ότι η έξαρση των μολύνσεων οφείλεται στις οικογενειακές συναθροίσεις όπου πάνε άνθρωποι με ήπια συμπτώματα.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις μεμονωμένες, κατ` αυτόν, εστίες και να αποτρέψει την εξάπλωσή του ιού πέραν κάθε ελέγχου, αλλά υπενθύμισε πως "θα χρειαστεί να ζήσουμε" με την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, διότι "δεν θα πάει πουθενά", μολαταύτα "πρέπει να βαδίσουμε μπροστά".

Η κυβέρνηση του Μόρισον εννοεί να συνεχίσει τον Ιούλιο τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού προκειμένου να δώσει ώθηση στην οικονομία της Αυστραλίας, η οποία υφίσταται βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε πάντως σήμερα την πρόβλεψή του για τη συρρίκνωση της αυστραλιανής οικονομίας, σε περίπου 4,5% του ΑΕΠ (από -6,7%). Ωστόσο η Qantas, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα την κατάργηση 6.000 θέσεων εργασίας και τη συνέχιση της καθήλωσης περίπου εκατό αεροσκαφών της στο έδαφος για να εξοικονομήσει ποσό ύψους περίπου 9 δισεκ. ευρώ και να ξεπεράσει την κρίση άνευ προηγουμένου που διέρχεται εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο Περού κυβέρνηση δεν αποκλείει προσωρινή κρατικοποίηση των ιδιωτικών κλινικών εξαιτίας των υπέρογκων χρεώσεων σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό

Ο πρόεδρος του Περού Μαρτίν Βισκάρα δεν απέκλεισε χθες Τετάρτη το ενδεχόμενο οι αρχές να κρατικοποιήσουν προσωρινά τις ιδιωτικές κλινικές της χώρας, εάν οι διοικήσεις τους δεν καταλήξουν σε συμφωνία με την κυβέρνηση μέσα σε 48 ώρες για τα νοσήλια των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

Οι ιδιωτικές κλινικές βρίσκονται σε διένεξη με την κυβέρνηση του Βισκάρα επί τρεις εβδομάδες, με το μήλο της έριδας να είναι ποιες θεωρούν δίκαιες τιμές για την περίθαλψη ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό. Οι αντεγκλήσεις ακολούθησαν σειρά δημοσιευμάτων για υπέρογκες χρεώσεις σε ασθενείς με τις πιο βαριές μορφές της COVID-19, που χρειάζονται εισαγωγή σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και διασωλήνωση σε μηχανήματα τεχνητής υποστήριξης της αναπνοής.

"Δεν μπορούμε να περιμένουμε επ` αόριστον", διεμήνυσε ο Βισκάρα, πλαισιωμένος από το υπουργικό του συμβούλιο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του που αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά. "Έχοντας τον νόμο και το Σύνταγμα στο πλευρό μας, μπορούμε να το κάνουμε", πρόσθεσε. Ο Βισκάρα εξήγησε ότι εάν προχωρήσει, θα επικαλεστεί άρθρο του Συντάγματος το οποίο επιτρέπει στις αρχές να απαλλοτριώνουν ή να εθνικοποιούν προσωρινά ιδιωτικές περιουσίες για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Ο θεμελιώδης νόμος του Περού κάνει απλά λόγο περί "δίκαιης αποζημίωσης" σε τέτοιες περιπτώσεις. Η κρατικοποίηση θα διαρκέσει όσο η πανδημία του κορωνοϊού, συμπλήρωσε ο αρχηγός του κράτους.

Το τελεσίγραφο του Βισκάρα καταγράφεται 100 και πλέον ημέρες αφότου η κυβέρνησή του επέβαλε lockdown σε όλη τη χώρα για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της πανδημίας. Η κρίση έχει καταφέρει βαρύ χτύπημα στην περουβιανή οικονομία κι έχει οδηγήσει το σύστημα υγείας στα όρια της κατάρρευσης.

ΚΥΠΕ

Home