Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στις 14 Μαΐου οι εκλογές στην Τουρκία, επιβεβαίωσε ο Ερντογάν

Offsite Team -
23.01.2023 - 10:57

Στις 14 Μαΐου οι εκλογές στην Τουρκία, επιβεβαίωσε ο Ερντογάν

Νωρίτερα τελικά οι εκλογές στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως οι εκλογές θα διεξαχθούν στην Τουρκία στις 14 Μαΐου.

Συγκεκριμένα σε συνάντηση με του νέους της Προύσας, είπε ότι «όλα θα τελειώσουν» στις 14 Μαΐου, υπονοώντας και επιβεβαιώνοντας ότι  αυτή θα είναι η ημερομηνία των εκλογών.

 

«Είμαι ευγνώμων στον Θεό που θα περπατήσουμε δίπλα-δίπλα μαζί σας, μαζί με τη νεολαία μας που ψηφίζει για πρώτη φορά, στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου».

«Θα κάνω χρήση της δικαιοδοσίας μου για να γίνουν οι εκλογές νωρίτερα στις 14 Μαΐου», δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους κατά τη συνάντηση αυτή, διευκρινίζοντας ότι «δεν πρόκειται για πρόωρες εκλογές (… ) αλλά για μια προσαρμογή προκειμένου να ληφθεί υπόψη η (ημερομηνία) των εξετάσεων».

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα δοθεί μάχη στήθος με στήθος στις κοινοβουλευτικές και τις προεδρικές εκλογές, που θα σηματοδοτήσουν τη μεγαλύτερη δοκιμασία του Ερντογάν κατά τη διάρκεια των δύο δεκαετιών που έχει τα ηνία της χώρας, η οποία είναι περιφερειακή στρατιωτική δύναμη, μέλος του ΝΑΤΟ και μεγάλη αναδυόμενη οικονομία της αγοράς.

Οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν στις 18 Ιουνίου, αλλά ο πρόεδρος Ερντογάν είχε δηλώσει πρωτύτερα ότι η ψηφοφορία θα μπορούσε να διεξαχθεί νωρίτερα. Αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος AKP είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι εκλογές τον Ιούνιο θα μπορούσαν να συμπέσουν με την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών όταν οι άνθρωποι ταξιδεύουν.

naftemporiki.gr

Home