Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στις κάλπες για 4η φορά φέτος οι Βούλγαροι

Offsite Team -
02.10.2022

Στις κάλπες για 4η φορά φέτος οι Βούλγαροι

Για τέταρτη φορά κατέρχονται φέτος σε εκλογές οι πολίτες της Βουλγαρίας με ελάχιστες ελπίδες για την ανάδειξη μιας σταθερής κυβέρνησης λόγω των βαθιών διχασμών για τον τρόπο αντιμετώπισης της διαφθοράς.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η παρατεταμένη πολιτική αναταραχή απειλεί να υπονομεύσει τις φιλοδοξίες της Βουλγαρίας να ενταχθεί στην ευρωζώνη το 2024, εν μέσω διψήφιου ποσοστού πληθωρισμού και απότομων αυξήσεων στις τιμές ενέργειας και θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμβλυνση της στάσης της Σόφιας για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα να αναμένονται τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έως και οκτώ πολιτικά κόμματα ενδέχεται να εισέλθουν στο επόμενο κοινοβούλιο, με το κεντροδεξιό κόμμα GERB του πρώην, επί μακρόν, Πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, 63 ετών, να προηγείται με περίπου 25%-26% των ψήφων.

Όπως και πέρυσι, ο Μπορίσοφ, ο οποίος έχει δεσμευτεί να φέρει σταθερότητα, αναμένεται ευρέως να δυσκολευτεί να βρει εταίρους συνασπισμού μεταξύ των μεγάλων αντιπάλων του, που τον κατηγορούν για διαφθορά.

Το κόμμα Συνεχίζουμε την Αλλαγή (PP) του μεταρρυθμιστή Πρωθυπουργού Κίριλ Πέτκοφ, 42 ετών, του οποίου το Υπουργικό Συμβούλιο συνασπισμού κατέρρευσε τον Ιούνιο, είναι δεύτερο με ποσοστό 16-17% στις δημοσκοπήσεις.

Οι δημοσκοπήσεις επίσης δείχνουν ότι η υποστήριξη για το φιλορωσικό υπερεθνικιστικό κόμμα Revival έχει υπερδιπλασιαστεί, σε περίπου 11-14%. Το κόμμα αντιτίθεται σθεναρά στην υιοθέτηση του ευρώ και θέλει η Βουλγαρία να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ.

ΚΥΠΕ 

Home