Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στουμπ κατά της Ζαχάροβα: Η Φινλανδία δεν είναι ουδέτερο κράτος

Offsite Team -
27.02.2022

Στουμπ κατά της Ζαχάροβα: Η Φινλανδία δεν είναι ουδέτερο κράτος

Το σχόλιο της Μαρία Ζαχάροβα την Παρασκευή περί «ουδετερότητας» της Φινλανδίας δεν έμεινε αναπάντητο από τον πρώην Φινλανδό πρωθυπουργό

Επανήλθε ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Άλεξ Στουμπ, με αφορμή τις «απειλητικές» δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή η Μαρία Ζαχάροβα σε περίπτωση ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o Στουμπ σχολίασε το σχόλιο που έκανε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας περί «ουδετερότητας» της Φινλανδίας.

«Θα συνεχίσω να δίνω συνεντεύξεις στα διεθνή ΜΜΕ για όσο χρόνο χρειάζεται για να καταλάβουν όλοι ότι η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ! Ζητώ συγγνώμη για τη χρήση κεφαλαίων, αλλά αναγκαστήκαμε να είμαστε ουδέτεροι κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και μετά από αυτόν ήμασταν κάθε άλλο παρά ουδέτεροι. Είμαστε μέλη της Ε.Ε., χρησιμοποιούμε το ευρώ ως νόμισμά μας. Έχουμε μια στενή συνεργασία με το ΝΑΤΟ, με έναν στρατό που είναι πιο συμβατός με το ΝΑΤΟ από τα περισσότερα κράτη μέλη του. Έχουμε συμμετοχή σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ και στη διαχείριση κρίσεων. Αγοράσαμε F-18 και F-35. κλπ, κλπ. ΟΧΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ» είπε ο Σταμπ.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Home