Στρασβούργο: Αυτά είναι τα θύματα του τρομοκρατικού χτυπήματος

Στρασβούργο: Αυτά είναι τα θύματα του τρομοκρατικού χτυπήματος

Στους πέντε έφτασαν οι νεκροί από το τρομοκρατικό χτύπημα

Πέντε είναι οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης στο Στρασβούργο.

Οι νεκροί:

Ένας Ταϊλανδός τουρίστας, 45 ετών, σκοτώθηκε με σφαίρα στο κεφάλι. Ήταν σε διακοπές στην πρωτεύουσα της Αλσατίας με τη σύζυγό του, που δεν έπαθε τίποτε. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τις ταϊλανδικές αρχές.

Ο Καμάλ Ναγκτσμπάντ, ένας Γαλλοαφγανός μηχανικός αυτοκινήτων κάτοικος της πόλης, 45 ετών, αφγανικής καταγωγής, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του την Πέμπτη. Παντρεμένος και πατέρας τριών μικρών παιδιών, διέφυγε από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν πριν από είκοσι χρόνια για να ξεκινήσει από την αρχή τη ζωή του στη Γαλλία.

«Πήγαινε να δει τη χριστουγεννιάτικη αγορά και μπροστά στα παιδιά του δέχθηκε μια σφαίρα» στο κεφάλι, δήλωσε ο εξάδελφός του στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η σύζυγος και τα παιδιά του, που βρίσκονταν πλάι του την ώρα της επίθεσης, είναι σώοι και αβλαβείς.

Ο Πασκάλ Βερντέν, 61 ετών, από το Στρασβούργο, πρώην τραπεζικός υπάλληλος, τέθηκε στο στόχαστρο του δράστη την ώρα που έβγαινε από ένα εστιατόριο, ενώ η γυναίκα και ο γιος του βρίσκονταν ακόμη στο εσωτερικό, σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός σερβιτόρου του εστιατορίου. Έπειτα από πολλά λεπτά προσπαθειών καρδιακής ανάνηψης από περαστικούς πέθανε επί τόπου προτού φθάσουν οι διασώστες.

Ο Αντόνιο Μεγκαλίτσι, 28 ετών, Ιταλός δημοσιογράφος, του δικτύου πανεπιστημιακών ραδιοφωνικών σταθμών Europhonica, βρισκόταν στο Στρασβούργο προκειμένου να καλύψει τη συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ήταν από την περιοχή Τρέντο (βορειοανατολική Ιταλία). Επλήγη από σφαίρα στο κεφάλι, κοντά στον λαιμό, μπροστά από ένα καφέ-εστιατόριο, δεν μπορούσε να χειρουργηθεί και τέθηκε σε τεχνητό κώμα μέχρι τον θάνατό του την Παρασκευή.

Home