Στρασβούργο: Νεκρός ο δράστης της επίθεσης μετά από πυροβολισμούς

Στρασβούργο: Νεκρός ο δράστης της επίθεσης μετά από πυροβολισμούς

Δείτε βίντεο από την περιοχή

Νεκρός μετά την επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας στην περιοχή Νεντόρφ/ Λα Μεϊνό του Στρασβούργου, είναι ο δράστης της επίθεσης στη χριτουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου της 11η Δεκεμβρίου. Ο δράστης εντοπίστηκε σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης.

Τουλάχιστον τρεις πυροβολισμοί ακούστηκαν στην περιοχή Λα Μεϊνό κατά την αστυνομική επιχείρηση, όπως μετέδωσε νωρίτερα δημοσιογράφος του Reuters στην περιοχή. Πηγές της γαλλικής αστυνομίας επιβεβαίωσαν ότι ο 29χρονος Σερίφ Σεκάτ, είναι νεκρός, σύμφωνα με το Reuters. 

Η επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας ξεκίνησε στις 9 το βράδυ (τοπική ώρα), ενώ σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Reuters, ακούστηκαν τρεις ή τέσσερις πυροβολισμοί. Πηγές της γαλλικής αστυνομίας επιβεβαίωσαν ότι ο 29χρονος Σερίφ Σεκάτ, είναι νεκρός, σύμφωνα με το Reuters. 

Σύμφωνα με το France Info, ο καταζητούμενος κρυβόταν σε μια αποθήκη στο Πλεν-ντε-Μπουσέρ, στη συνοικία Μεϊνό, πολύ κοντά στο Νεντόρφ, την περιοχή όπου θεάθηκε για τελευταία φορά μετά την επίθεση. Στην περιοχή αυτή ήταν σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα πάντα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο Σεκάτ ήταν εκείνος που πυροβόλησε πρώτος, εναντίον ενός περιπολικού της αστυνομίας, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής αν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των αστυνομικών.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Μαρία Δεναξά, η γαλλική αστυνομία εντόπισε και σκότωσε τον Σερίφ Σεκάτ στην οδό Λαζαρέτ στο νότιο τμήμα της συνοικίας Νεντόρφ όπου μεγάλωσε και ζουν οι δικοί του.

Home