Συλλήψεις από το Ιράν για τη κατάρριψη του μοιραίου Boeing

Συλλήψεις από το Ιράν για τη κατάρριψη του μοιραίου Boeing

Υπενθυμίζεται ότι το μοιραίο Boeing 737-800 συνετρίβη το πρωί της 8ης Ιανουαρίου, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του

Ιρανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν αρκετές συλλήψεις για τη συντριβή του μοιραίου Boeing 737, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 176 ατόμων.

Στη σύλληψη αρκετών ατόμων, τα οποία φέρεται να εμπλέκονται στη συντριβή του μοιραίου Boeing 737, προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της ιρανικής δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο Ιρανός αξιωματούχος, Γκολαμχοσεΐν Εσμαϊλί, επιβεβαίωσε ότι αρκετά άτομα συνελήφθησαν για τον ρόλο που διαδραμάτισαν στη συντριβή του επιβατικού αεροσκάφους της Ukrainian International Airlines.

Υπενθυμίζεται ότι το μοιραίο Boeing 737-800 συνετρίβη το πρωί της 8ης Ιανουαρίου, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο της Τεχεράνης.

Τέσσερις ημέρες αργότερα, οι Φρουροί της Επανάστασης παραδέχθηκαν ότι κατέρριψαν κατά λάθος το επιβατικό αεροσκάφος, καθώς θεώρησαν ότι επρόκειτο για εχθρικό πύραυλο.

Άλλωστε, το τραγικό περιστατικό επήλθε στον απόηχο της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή, μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σολεϊμανί, και την ιρανική πυραυλική επίθεση – απάντηση σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ.

Η συντριβή του Boeing στοίχισε τη ζωή σε 176 άτομα - πολίτες από το Ιράν, τον Καναδά, την Ουκρανία, το Αφγανιστάν, τη Γερμανία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ιρανικές αρχές έχουν επανειλημμένως εκφράσει τη βαθύτατη λύπη τους, με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης να προαναγγέλλει μια σειρά πρωτοβουλιών για την «τιμωρία» των υπεύθυνων.

Από την πλευρά του, μάλιστα, ο πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ρουχανί, έκανε λόγο για ένα «ασυγχώρητο λάθος» και χαρακτήρισε ως «καλό πρώτο βήμα» την παραδοχή του ιρανικού στρατού.

sputniknews.gr

Home