Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σύμβουλος του Ερντογάν «βλέπει» πόλεμο Τουρκίας - ΗΠΑ

Offsite Team -
28.09.2021 - 12:52

Σύμβουλος του Ερντογάν «βλέπει» πόλεμο Τουρκίας - ΗΠΑ

«Ξαναχτύπησε» ο γνωστός αναλυτής Μεσούτ Χακί Τζασίν

Πόλεμο ανάμεσα σε Τουρκία και… ΗΠΑ, «βλέπει» ο Μεσούτ Χακί Τζασίν, σύμβουλος για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Μιλώντας στο CNN Turk, που τον φιλοξενεί τακτικά αναλύοντας και παρουσιάζοντας τις ακραίες θέσεις του, ο Τζασίν προέβλεψε πόλεμο Τουρκίας - ΗΠΑ στην… Συρία, λόγω της υποστήριξης της Ουάσιγκτον στους Κούρδους. Ο ίδιος τόνισε πως σήμερα δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από την Άγκυρα εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών και των επικείμενων εκλογών.

Δήλωσε συγκεκριμένα ο σύμβουλος για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής του Ερντογάν, που σίγουρα δεν μπορούν να περάσουν αβίαστα:

«Δεν μπορούμε να εισέλθουμε στον εναέριο χώρο της Συρίας. Σε αυτή την πλευρά είναι οι Ρώσοι και στην άλλη πλευρά είναι οι Αμερικανοί. Γιατί; Επειδή οι Αμερικανοί δεν παραχώρησαν αυτή την περιοχή (που ελέγχουν οι Κούρδοι) σ’ εμάς. Ανέπτυξαν συστήματα ραντάρ Patriot εκεί. Μας απειλούν. Είναι ξεκάθαρο ότι οι Αμερικανοί δεν καταλαβαίνουν πώς να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις. Η περιοχή εκεί είναι επίπεδη γη πάνω από όλα. Εάν οι Αμερικανοί τολμήσουν να πάνε σε πόλεμο μαζί μας, θα χτυπήσουμε την Αμερική. Ο κ. Πρόεδρος μας έχει ήδη πει. Ήμουν στο Προεδρικό Παλάτι όταν το είπε: «εάν εσείς (οι Αμερικανοί) δεν αποσύρετε τους στρατιώτες σας, θα ανοίξουμε πυρ εναντίον τους».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο Τραμπ είπε: «ΟΚ, θα τους αποσύρω». Παρόλα αυτά, η Αμερική δεν συμμορφώθηκε με αυτή τη δέσμευση. Η Αμερική ακόμα διατηρεί τα στρατεύματά της εκεί. Αυτό θα οδηγήσει σε πόλεμο. Η Τουρκία ποτέ δεν θα αποδεχθεί παρουσία αμερικανικών ή ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορά της. Η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο» δήλωσε ο Τζασίν.

Ο ίδιος εξήγησε τη σημερινή «σιωπή» της Τουρκίας, απέναντι στην αμερικανική παρουσία στη βόρεια Συρία, φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει πως θα έρθει μέρα που οι ΗΠΑ θα παρακαλούν ν΄ αγοράσουν … τουρκικά όπλα. «Η Τουρκία δεν σιώπησε σε αυτό το θέμα. Η Τουρκία δεν αποδέχτηκε ποτέ το τετελεσμένο αποτέλεσμα εκεί. Η σιωπή της Τουρκίας αυτή τη στιγμή οφείλεται στις οικονομικές δυσκολίες και στις επικείμενες εκλογές. Αλλά τα κράτη δεν ξεχνούν τίποτα. Βαίνοντας προς μία σύγκρουση στο μέλλον, η Τουρκία είναι σε θέση να ολοκληρώσει την εθνική πολεμική βιομηχανία της με όλες τις δυνατότητες μέσω Τούρκων μηχανικών. Ίσως μια μέρα η Αμερική να μας παρακαλέσει να έρθουμε να αγοράσουμε όπλα από αυτή» υποστήριξε.

Το θέμα ανέδειξε και ο αυτοεξόριστος -στη Σουηδία- Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, διαχειριστής της ανεξάρτητης ιστοσελίδας «Nordic Monitor». Ο Μποζκούρτ και το «Nordic Monitor» και ο διαχειριστής του, αποτελούν «κόκκινο» πανί για τον Ερντογάν, λόγω σοβαρών αποκαλύψεων που προβαίνει δημοσιοποιώντας απόρρητα τουρκικά έγγραφα και όχι μόνο.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Τζασίν είχε πάλι υποστηρίξει πάλι προκλητικά πως: «Με δύο τάγματα θα πετάξουμε στη θάλασσα τους Αμερικανούς από την Αλεξανδρούπολη», αναφερόμενος στην αμερικανική παρουσία σε Κρήτη και στον Έβρο.

protothema.gr

 

Home