Συναγερμός στη Βρετανία για σαντουιτς που σκοτώνουν - 5 θάνατοι

Συναγερμός στη Βρετανία για σαντουιτς που σκοτώνουν - 5 θάνατοι

Ακόμη δύο θάνατοι γνωστοποιήθηκαν από την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας.

Το τοστ θεωρείται ως ένα από τα πιο απλά γεύματα της καθημερινότητάς μας. Η προετοιμασία του απαιτεί μόλις μερικά δευτερόλεπτα, ειδικά αν δεν το ψήσουμε. Κι όμως, στη Βρετανία, ένα τοστ μπορεί να καταστεί μοιραίο για τη ζωή μας.

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας (PHE) γνωστοποίησε άλλους δύο θανάτους στη χώρα από το βακτήριο λιστέρια. Εντοπίζεται κυρίως στα συσκευασμένα σάντουιτς και τις σαλάτες.

Συγκεκριμένα, η λοίμωξη από λιστέρια ( βακτηριδιακός παθογόνος μικροοργανισμός που εκδηλώνεται ως ενδοκυτταρικό παράσιτο) εκδηλώνεται κυρίως από την κατανάλωση ακατάλληλων επεξεργασμένων κρεάτων και από μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Πλέον, οι θάνατοι στη χώρα από το συγκεκριμένο βακτήριο είναι πέντε, ενώ τα κρούσματα εννιά. Η αλυσίδα Good Food Chain, που ευθύνεται για το ξέσπασμα του ιού, απέσυρε κακήν κακώς τα προϊόντα.

1

Μια λοίμωξη από λιστέρια μπορεί να προκαλέσει αδιαθεσία, αλλά είναι πιθανότερο να επηρεάσει σοβαρά τις έγκυες γυναίκες, τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα

Συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές

Πέντε ασθενείς σε νοσοκομείο της Αγγλίας έχασαν τη ζωή τους από λιστέρια σε προσυσκευασμένα σάντουιτς, προκαλώντας συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές.

Τα σάντουιτς της The Good Food Chain έχουν αποσυρθεί και η παραγωγή έχει σταματήσει, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημόσιας Υγείας της χώρας.

Τα επικίνδυνα προϊόντα, που παράγονται από την προμηθεύτρια εταιρεία North Country Cooked Meats, υπεβλήθησαν σε έλεγχο και βρέθηκαν θετικά στο θανατηφόρο βακτήριο.  

Home