Συνάντηση Ερντογάν – Σαλμάν υπό την σκιά της δολοφονία Κασόγκι

Συνάντηση Ερντογάν – Σαλμάν υπό την σκιά της δολοφονία Κασόγκι

Πρόκειται για την πρώτη τους συνάντηση μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενδέχεται να συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στο περιθώριο της συνόδου της G20 που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα στην Αργεντινή.

«Κοιτάζουμε το πρόγραμμα. Είναι πιθανόν» είπε εκπρόσωπος Τύπου του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Θα πρόκειται για την πρώτη τους συνάντηση μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, τη 2α Οκτωβρίου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στα τέλη Οκτωβρίου, στη μοναδική γνωστή απευθείας επικοινωνία τους μετά την εξαφάνιση του Κασόγκι.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν έχει κατηγορήσει ποτέ ανοικτά τον πρίγκιπα διάδοχο. Υποστηρίζει, εντούτοις, ότι η διαταγή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου φθάνει στα «υψηλότερα επίπεδα» του σαουδαραβικού κράτους, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να είχε οποιαδήποτε ευθύνη ο βασιλιάς Σαλμάν.

Home