Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε ο Πάπας Φραγκίσκος

Offsite Team -
04.12.2021 - 21:59

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε ο Πάπας Φραγκίσκος

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο είχε ο Πάπας Φραγκίσκος, το απόγευμα του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια της αντιφώνησής του, ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σημείωσε ότι η παρουσία του αποτελεί μια ευκαιρία για την ανανέωση των αδελφικών δεσμών μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Αναφερόμενος σε «δηλητήρια» και «ζιζάνια» που δίχασαν στο παρελθόν την ενότητα μεταξύ των Εκκλησιών, ο Πάπας Φαγκίσκος δήλωσε ότι αναγνωρίζει «με ντροπή» ότι υπήρξαν εκ μέρους της Καθολικής Εκκλησίας «πράξεις και επιλογές που δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με τον Ιησού και το Ευαγγέλιο, αλλά πιο πολύ έχουν να κάνουν με τη δίψα του κέρδους και της εξουσίας».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

«Η ιστορία έχει το δικό της βάρος και σήμερα εδώ αισθάνομαι την ανάγκη να ανανεώσω την αίτηση συγγνώμης από το Θεό και τους αδελφούς μας για τα σφάλματα που διέπραξαν τόσοι Καθολικοί», ανέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Ακόμα, ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στη επίσκεψή του στη Λέσβο, το 2016, για το ζήτημα του μεταναστευτικού, όπου είχε συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. «Συναντηθήκαμε πριν πέντε χρόνια στη Λέσβο, κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης κρίσης», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, σημειώνοντας ότι τους μετανάστες που είχαν φτάσει «δεν μπορούσαμε να τους αντιμετωπίσουμε με αδιαφορία. Σαν να είναι ένα βάρος που πρέπει να δώσουμε στους άλλους».

Τέλος, ο Πάπας Φραγκίσκος σημείωσε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη Μεσόγειο «όχι μόνο ως κάτι που μας διαιρεί αλλά και ως κάτι που μας ενώνει», χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της ελιάς ως ένα σύμβολο για τους δεσμούς των δύο Εκκλησιών. Επιλέγοντας μια μεταφορά με τις ρίζες των ελιών, που, όπως είπε, μολονότι δεν φαίνονται στηρίζουν τα πάντα, ο Πάπας ανέφερε ότι οι Απόστολοι σηματοδοτούν τις κοινές ρίζες των δύο Εκκλησιών που «διασχίζουν τους αιώνες».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στη μεταναστευτική και κλιματική κρίση, σημειώνοντας ότι συμμερίζεται το όραμα του Πάπα Φραγκίσκου για τη δημιουργία κοινών δεσμών που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση αυτών των κρίσεων. Αναφέρθηκε, παράλληλα, στην πανδημία του κορωνοϊού, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία της Εκκλησίας με την επιστήμη μπορεί να συμβάλει στην προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας.

ΚΥΠΕ

Home