Συνέχεια στην κόντρα Άγκυρας-δικηγόρου αιτητών Γκιουζέλγιουρτλου

Συνέχεια στην κόντρα Άγκυρας-δικηγόρου αιτητών Γκιουζέλγιουρτλου

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και του δικηγόρου των αιτητών της υπόθεσης Γκιουζέλγιουρτλου

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και του δικηγόρου των αιτητών της υπόθεσης Γκιουζέλγιουρτλου, στον οποίο η Άγκυρα αρνείται να καταβάλει τα δικηγορικά έξοδα που επιδίκασε το ΕΔΑΔ.  

Η Αναπληρώτρια Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στο Στρασβούργο Τσαγλά Πινάρ Τανσού Σετσκίν ενημέρωσε το Συμβούλιο της Ευρώπης ότι «λόγω της αποτυχίας του εκπροσώπου των αιτητών να παραθέσει τα απαιτούμενα έγγραφα» για την καταβολή των ποσών που επιδίκασε το ΕΔΑΔ σε σχέση με την ηθική βλάβη και τα δικαστικά έξοδα, τα εν λόγω ποσά έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό σε τουρκική τράπεζα.

 

Λέει ακόμη ότι η Μόνιμη Αντιπροσωπεία έχει επικοινωνήσει με το ΕΔΑΔ ζητώντας τα στοιχεία επικοινωνίας των αιτητών, για να τους ενημερώσει για την κατάθεση του ποσού και για τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να υποβληθούν για την καταβολή τους.  

Ο δικηγόρος των Τ/κ αιτητών της υπόθεσης Γκιουζέλγιουρτλου, Αλπέρ Ριζά, είχε ενημερώσει με επιστολή του το Συμβούλιο της Ευρώπης ότι αν και αρχικά η Άγκυρα είχε υποδηλώσει ότι θα πλήρωνε τα δικαστικά έξοδα, ύψους €10.000, απευθείας στον λογαριασμό του, ακολούθως «άλλαξε γνώμη στη βάση του ότι αποφασίστηκε να καταβληθούν τα έξοδα απευθείας στους αιτητές». 

  

Ζητούσε επίσης να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση στο Δικαστήριο, ώστε η μείζονα σύνθεση να αποφασίσει αναφορικά με την καταβολή των δικηγορικών εξόδων, αλλά και αν πρέπει να πληρωθεί τόκος μετά την εκπνοή της περιόδου των τριών μηνών.

Home